Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed (met de hand of in de foodprocessor) van de bloem, 175 gram van de suiker, boter en het snufje zout een compact deeg. Leg dit deeg een half uurtje in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in flinterdunne plakjes. Ik maak deze meestal in de foodprocessor. Voeg de 80 gram suiker, vanillesuiker, kaneel (naar smaak, ik houd van veel!) en (eventueel) de verbrokkelde walnoten toe.
Vet een springvorm (24 of 26 cm) in en bestrooi de vorm met paneermeel. Schud de overtollige paneermeel er uit.
Bekleed de bodem en wanden met circa 3/4 van het deeg. Doe de vulling erin en bekleed met de rest van het deeg. Dit kun je op allerlei manieren doen. Maak reepjes in ruitvorm of rol het deeg uit en steek er sterren of hartjes uit.
Bak de taart in het midden van de oven in 70-75 minuten goudbruin.