Suikerfeest

Vandaag is het Suikerfeest, het einde van de Ramadan. Ramadan is de negende maand van de Islamitische jaarkalender waarin – naar het voorbeeld van de profeet Mohammed – moslims vasten gedurende de dag. Dit vasten is een van de vijf zuilen van de islam. Volgens de islam leert vasten de mens aan zichzelf te bedwingen en kan het eigenschappen aanleren als discipline, uithoudingsvermogen en vooral zelfbeheersing, en leert het de mens aan de baas te zijn over begeerten en lusten. Verder zou vasten het inlevingsvermogen in de armen versterken en het respect in de medemens en God vergroten.

Dadels met roomkaas en chocoladeDe iftar is de maaltijd die gedurende de ramadan door moslims wordt genuttigd direct na zonsondergang. Vaak wordt het vasten gebroken door het eten van dadels en het drinken van een glas melk.

In het (prachtige!) magazine van Jumbo stond dit leuke recept van chocoladedadels met amandelen. Voor hen die vasten. Maar ook voor als je niet vast, een heerlijke hapje voor bij een kopje (verse) muntthee.
Wat heb je nodig:
  • 75 gram pure chocolade
  • 25 dadels
  • 200 gram verse roomkaas
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Roer de chocolade glad en laat in ca. 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het op een bord. Snij de dadels in en vul ze met de roomkaas. Leg ze op een platte schaal. Laat de chocolade van een vork boven de dadels lopen zodat er mooie streepjes ontstaan. Bestrooi de nog natte chocolade met het amandelschaafsel. Zet de schaal circa 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge