Meng met een lepel de bloem met de eieren, het water en het zout. Het moet de structuur hebben van dik pannenkoekenbeslag. Laat vijf minuutjes rusten.
Breng in een grote pan water aan de kook en laat het deeg door de spätzle rasp in het kokend water vallen. Als de spätzle gaar zijn komen ze boven drijven, dat duurt een minuutje of twee. Schep ze uit de pan in een vergiet en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken.
Snijd één ui in ringen. Laat wat boter smelten in een koekenpan en bak de uienringen op laag vuur mooi zacht en bruin.
Snipper de andere ui. Laat in een (gietijzeren) pan een klont boter smelten en bak de ui op hoog vuur aan. Voeg er de spätzle en de geraspte kaas aan toe. Schep voortdurend om zodat alle kaas smelt. Een beetje aanbakken is niet erg, het los geschraapte aanbaksel smaakt juist extra lekker.
Schep de uienringen op de kasnocken, bestrooi met wat fijngehakte bieslook en serveer in de pan op een houten plank.