Ga terug Email Link
+ servings
Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie

Lekkerder dan uit een pakje wereldgerechten, en net zo makkelijk te maken. Dit het authentieke Zuid-Afrikaanse recept.
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zuid-Afrikaans
Trefwoord: oven, wereldgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groene appel geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 3 gedroogde laurierblaadjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Week het brood (gescheurd in stukjes) in de melk.
  • Fruit de uien een minuutje in een wok of hapjespan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Knijp het brood uit (bewaar de melk!) en meng door het gehakt. Voeg kerriepoeder, kurkuma, gemberpoeder, jam, rozijnen en appel toe en bak nog een paar minuutjes mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren los met de opgevangen melk en de crème fraiche. Roer de helft van dit mengsel door het gehakt.
  • Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Schenk de rest van het eimengsel erover. Druk de laurierblaadjes erin en bak de bobotie gaar in ca. 30 minuten.
  • Serveer met rijst.
Delen op Facebook