Ga terug Email Link
–+ servings
Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas met pittig gehakt

Heerlijke deeghapjes gevuld met pittig gekruid gehakt, ui en paprika. Lekker bij de borrel!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Argentijns
Trefwoord: oven, vlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 20 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 20 plakjes deeg voor hartige taart
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 25 gram roomboter
  • 1 scheutje olie om in te bakken
  • 1 ei losgeklopt

Aan de slag!

  • Laat het deeg voor hartige taart ontdooien.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd het witte deel van de lente ui in ringetjes. Bak in de pan in wat olie in een paar minuten aan. Voeg de gehakt toe en rul totdat alles gaar is. Voeg nu de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur, roer er de boter door en laat afkoelen in een ruime schaal.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  • Steek met een schaaltje of vorm 20 rondjes uit het deeg. Leg op een deeglapje in het midden een eetlepel van de vulling. Vouw het deeg over de vulling heen en druk goed aan. Druk de randen aan met een vork voor een mooi patroon. Herhaal dit met alle empanadas.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei. Bak de empanadas in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
Delen op Facebook