Laat het deeg voor hartige taart ontdooien.
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd het witte deel van de lente ui in ringetjes. Bak in de pan in wat olie in een paar minuten aan. Voeg de gehakt toe en rul totdat alles gaar is. Voeg nu de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur, roer er de boter door en laat afkoelen in een ruime schaal.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Steek met een schaaltje of vorm 20 rondjes uit het deeg. Leg op een deeglapje in het midden een eetlepel van de vulling. Vouw het deeg over de vulling heen en druk goed aan. Druk de randen aan met een vork voor een mooi patroon. Herhaal dit met alle empanadas.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei. Bak de empanadas in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.