Home » Argentijnse empanadas met pittig gehakt
Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas met pittig gehakt

Ik at voor het eerst empanadas tijdens een Argentijnse wijnproeverij bij restaurant La Tabla. Een onwijs lekkere warme snack, die je kunt maken met diverse vullingen. Ik maakte dit keer Argentijnse empanadas met een heerlijke vulling van pittig gekruid gehakt met uien en paprika.

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla
Empanadas bij La Tabla

Empanada

Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent (bron: Wikipedia). Er zijn ontzettend veel variaties in vulling te vinden, van vlees tot vis en vegetarisch. Je kunt het deeg voor de empanadas zelf maken, of gebruik net als ik kant-en-klaar hartige taart deeg.

Argentijnse empanada

Snack of maaltijd?

Je kunt de empanadas als snack eten, maar ook als maaltijd serveren. Ik maakte er een heerlijke frisse salade bij, met mais en mandarijnen (uit blik). De dressing maakte ik van wat yoghurt, mayonaise, sap van de mandarijnen en zout en peper. Serveer er per persoon vier of vijf empanadas bij.

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas met pittig gehakt

Argentijnse empanadas

Argentijnse empanadas met pittig gehakt

Heerlijke deeghapjes gevuld met pittig gekruid gehakt, ui en paprika. Lekker bij de borrel!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Argentijns
Trefwoord: oven, vlees
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 20 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 20 plakjes deeg voor hartige taart
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 25 gram roomboter
  • 1 scheutje olie om in te bakken
  • 1 ei losgeklopt

Aan de slag!

  • Laat het deeg voor hartige taart ontdooien.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd het witte deel van de lente ui in ringetjes. Bak in de pan in wat olie in een paar minuten aan. Voeg de gehakt toe en rul totdat alles gaar is. Voeg nu de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur, roer er de boter door en laat afkoelen in een ruime schaal.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  • Steek met een schaaltje of vorm 20 rondjes uit het deeg. Leg op een deeglapje in het midden een eetlepel van de vulling. Vouw het deeg over de vulling heen en druk goed aan. Druk de randen aan met een vork voor een mooi patroon. Herhaal dit met alle empanadas.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de empanadas met losgeklopt ei. Bak de empanadas in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor Argentijnse empanadas met pittig gehakt op Pinterest:

Argentijnse empanadas

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Argentijnse empanadas met pittig gehakt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*