Home » Mimosa Tanneron parfum van Perris Monte Carlo

Mimosa Tanneron parfum van Perris Monte Carlo

Kun je verliefd worden op een parfum? Toen ik 20 was woonde ik in Rome. Onze wijk stond vol met mimosabomen die in de bloeiperiode een haast bedwelmende geur afgaven. Iedere keer als ik Mimosa Tanneron van Perris Monte Carlo Fragrances opspuit ben ik weer even dat onbezonnen meisje in een wereld vol kansen en mogelijkheden. Mooi wat geuren met je kunnen doen! In mijn blog vertel ik je alles over dit parfumhuis en de kleurrijke geschiedenis van één van haar geurlijnen.

Prestige Cosmetic Benelux

Prestige Cosmetic Benelux is – naast een aantal andere mooie merken – distributeur van de geuren van de Perris Group, waaronder de Perris Monte Carlo Fragrances en House of Houbigant Paris. Niche parfums, waarin de meest edele grondstoffen worden gebruikt. En die je niet zomaar bij iedereen ruikt. Een echt bijzonder en speciaal parfum., die mij ook echt bijzonder en speciaal doet voelen!

Mimosa Tanneron

Perris Monte Carlo Fragrances

Dit niche parfummerk – een familiebedrijf gevestigd in Monte Carlo – bestaat sinds 2011 en heeft inmiddels vier verschillende collecties: Gold, Grasse, Italy en Black.

De 21 verschillende geuren zijn gemaakt van de beste grondstoffen van over de hele wereld. De focus van Perris ligt op de parfumgeuren zelf, en niet op de marketing van de merknaam. Hun passie is het terugbrengen van de ware kunst van de parfumerie.

De Gold collectie, in prachtige goudkleurige verpakkingen, zijn speciaal ontwikkeld met ingrediënten uit Saoedi-Arabië: musk, amber, patchoeli en oud.

De Grasse collectie kenmerkt zich juist door de eenvoud en puurheid aan ingrediënten, zoals lavendel, jasmijn, meiroos en mimosa.

De Italy collectie is volledig gewijd aan de citrusvrucht, te weten citroen, mandarijn, bergamot en bloedsinaasappel. De geur van die laatste ‘Arancia di Sicilia’ won in 2019 de prijs voor ‘beste artistieke parfum in het niche segment’, door de Accademia del Profumo in Italië.

De Black collectie tot slot bestaat uit negen geuren die zijn vernoemd naar bijzonder plaatsen waar de parfumeur is geweest tijdens zijn reizen. Uitgebreide geurcomposities, van Oud Imperial tot Cacao Azteque en Vanille de Tahiti.

De parfums kosten € 95,00 voor 50 ml en € 145,00 voor 100 ml. en zijn te koop bij luxe parfumerieën en sommige Ici Paris filialen.

Mimosa Tanneron

Mimosa Tanneron

“ …I lead them to Tanneron, on the other side of the moors, on a day of howling wind, and vibrant sun. The passageway runs in the sky amidst an opulent landscape with slopes that fade away under the mimosas. I came home with yellow spots dancing in front of my eyes and a whirlwind of light inside me.”

Tanneron is de hoofdstad van het Tanneron Massif en bekend om zijn vele mimosabossen. Tussen januari en maart, tijdens de bloeiperiode van de mimosa, zijn de heuvels van het massief bedekt met de geurige gele bloemen.

Volgens de parfumeur is Mimosa Tanneron een ode aan tederheid, liefelijkheid en de sensatie van een opbloeiende liefde. Ik zei het al eerder, ik ben verliefd!

Quelque fleur originale

House of Houbigant Paris

Het huis Houbigant, gevestigd in 1775 aan de du Faubourg Saint-Honoré in Parijs, is het oudste parfumhuis in Frankrijk. Vanaf het begin vonden de geuren van Jean-Francois Houbigant de weg naar het koningshuis en de adel. Houbigant leerde de vrouwen aan het hof van Versailles hoe zich te parfumeren en hij was de persoonlijke parfumeur van Napoleon.

Toen Marie-Antoinette in 1793 werd geëxecuteerd, droeg ze drie flesjes Houbigant parfum in haar corsage om haar kracht te geven. Ook wijlen Lady Diana, Princess of Wales, was een absolute fan van Houbigant Paris. Haar favoriete geur – Quelques Fleurs L’Original droeg zij tijdens haar huwelijksdag.

Al vier eeuwen lang doen de parfumeurs van het huis Houbigant baanbrekende ontdekkingen in de formulering van parfums. De manier waarop parfums tegenwoordig worden samengesteld is daardoor ingrijpend veranderd.

Michele Perris, bevriend met de laatste telg van de familie Houbigant, heeft het merk overgenomen toen zijn vriend om gezondheidsredenen moest stoppen. De collectie bestaat uit acht geuren voor dames en vier voor heren en kosten £ 95,00 (50 ml), € 150,00 (100 ml) en € 185,00 (Collection Privée) en zijn verkrijgbaar bij luxe parfumerieën en ICI Paris.

Ik heb dit parfum gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*