Gastbloggers

Op My happy kitchen & lifestyle schrijven een aantal vaste gastbloggers mee. Hieronder stel ik ze aan jullie voor!

Dieneke van der Waal

Dieneke van der Waal

Ik ben Dieneke van der Waal (51). Bijna 52 jaar geleden ben ik geboren in Rotterdam maar door mijn studie aan de HALO (Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding) ben ik 27 jaar geleden naar Den haag verhuisd. Woon daar nu heel gezellig samen met mijn vriend Dick, onze hond Noor en 5 konijntjes. Ben trotse moeder van een zoon van 24, die de Hogere Hotelschool in Amsterdam doet en daar ook woont.

Het koken is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was voor haar trouwen jarenlang kooklerares. Dus bij ons thuis werd er altijd veel gekookt, alle gerechten werden zelfgemaakt met veelal verse producten. Iets wat zelf ook nog steeds graag doe. Ben hierdoor altijd bewust van wat we eten. Zoek altijd naar leuke, verrassende recepten en geef daar meestal mijn eigen draai aan.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Tot begin van het jaar ben ik eigenaar geweest van een lunchroom, toen deze verkocht werd ben ik mij cateringbedrijfje D E C O bites gestart. Ik verzorg lunches, borrelplanken & fingerfood op locatie. Verder ben ik ook interieur styliste, geef advies (vaak) bij mensen thuis en doe ik verkoopstyling.

Vroeger kookte ik eigenlijk alleen uitgebreid als er ik eters kreeg. Maar sinds de lunchroom, waar elke dag bezig was met gerechten koken en nieuwe gerechten verzinnen & uitproberen voor de kaart, ben ik het steeds leuker gaan vinden en kook ik bijna elke dag. Met D E C O bites kan ik het koken en stylen combineren, soort foodstyliste…helemaal geweldig. Want eten moet goed & lekker zijn maar de presentatie is minstens zo belangrijk.

Ik kook graag met verse, eerlijke & biologische producten. Maak hiermee smaakvolle gerechten, vaak in verrassende combinaties. Hou erg van afwisselend & gezond eten, maar ben ook dol op lekkere zoete & minder gezonde gerechten. Omdat ik mijn hele leven al veel sport hoef ik gelukkig niet op mijn lijn te letten.

Verder reis ik graag, vooral naar warmere landen. Sport een aantal keer per week, wandel veel met onze hond. Maar een avond uit eten of heerlijk op de bank met een goed glas wijn is voor mij ook zeker geen straf.

Lees alle blogposts van Dieneke

Evita

Evita Schmidt

Ik ben Evita Schmidt (59), moeder van drie volwassen kinderen (time flies!) en getrouwd met mijn liefste. Samen botvieren wij onze liefde op onze geadopteerde hond Molly en wonen we heel happy in Leidschendam.

Rond mijn 30ste ben ik verhuisd naar het buitenland en heb ik veel gereisd. Zo’n 15 jaar later stonden de verhuisdozen in Den Haag, alles bij elkaar opgeteld ben ik zo’n 17 keer verhuisd.

Bij het steeds opnieuw inrichten van mijn huis haalde ik inspiratie uit al deze verschillende culturen, het dagelijkse leven en haar verhalen, het lezen van boeken en woonbladen, het bezoeken van winkels en markten, en natuurlijk het internet.

Na met veel plezier te hebben gestudeerd aan de Artemis Academie en een opleiding als verkoopstyliste te hebben gevolgd en te hebben gewerkt, run ik alweer vele jaren een merchandise winkel op een hogeschool. Verder ben ik dol op lekker koken en eten, films kijken, uitslapen, (strand) wandelingen maken of om er lekker op uit te trekken….gewoon dingen doen die het leven zo fijn maken in gezelschap van de mensen die mij dierbaar zijn.

Wat kunnen jullie van mij verwachten? “Sharing is caring”. Deze blogreeks geeft mij de ruimte om op mijn eigen wijze te schrijven en met jullie te delen wat mij verrast en inspireert op het gebied van wonen en interieur(styling).

Lees je mee?

Lees alle blogposts van Evita

Marjolein Dop

Marjolein Dop

Ik ben Marjolein (38) en woon in Voorburg. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met marketing, positionering en communicatie. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met sociaal ondernemen en eten. Ik help mijn man Rogier met een nieuwe sociale startup op het gebied van voeding: Glorious Bastards Een bedrijf waar zowel groenten en fruit als mensen een nieuwe of tweede kans krijgen. En verder? Ben ik druk met onze twee zoontjes en ben ik vaak in onze heerlijke keuken te vinden, ga ik uit eten, of struin ik het internet af naar culinaire adressen.

Eten biedt voeding, groei en liefde maar eten en koken biedt voor mij vooral verbinding. Samen koken, over eten en recepten praten, dat nieuwste restaurant ontdekken maar vooral ook samen eten. Van jongs af aan stond eten al centraal bij ons thuis en heb ik altijd al interesse gehad voor het proeven van nieuwe dingen. En zo ook deze blog, een nieuw recept en voor mij een nieuwe proeverij.

Lees alle blogposts van Marjolein