Home » Nostalgie en geschiedenis

Nostalgie en geschiedenis

Vroeger op school vond er nooit wat aan: geschiedenis. Maar tegenwoordig is het mijn favoriete hobby. Ik duik graag in de geschiedenis van producten en merken. En ben inmiddels behoorlijk nostalgisch aangelegd. Niet omdat ik denk dat vroeger alles beter was, maar de verhalen over het ontstaan van een merk, een traditie of een product, die wil ik graag vertellen! Inmiddels staat mijn blog aardig vol met zulke verhalen. Van persoonlijke interviews (de serie nostalgie en eten) tot het verhaal achter de namen van beroemde gerechten. En ik heb heel wat merken en producten in de schijnwerpers gezet. Hieronder een overzicht van alle geschiedenisverhalen op mijn blog. Want ik hartje geschiedenis!♥ Dit zijn alle geschiedenisverhalen op mijn blog.

Geschiedenisverhalen op mijn blog

geschiedenisverhalen op mijn blog - dagelijks leven in de jaren 70

Trends in eten en drinken

Wat aten en dronken wij in de afgelopen decennia? Hoe zag de warme maaltijd eruit, wat kreeg je op een verjaardag, waar gingen we uit eten en wat waren de noviteiten? Dit waren de trends in eten en drinken van..

Dagelijks leven in de jaren…

Omdat de serie over eten en drinken zo’n succes is, heb ik een nieuwe reeks gemaakt over de afgelopen decennia, met dit keer een bredere blik op het dagelijks leven. Van mode en make-up tot wonen en technologie.

geschiedenisverhalen op mijn blog - dagelijks leven in de jaren 70 - wonen

Nostalgie en eten

In de rubriek Nostalgie en eten liet ik in 2016 en 2017 twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept:

Geschiedenis van beroemde gerechten
Waldorf hotel in 1893

De geschiedenis van beroemde gerechten

Hoe komt de pizza margherita eigenlijk aan haar naam? En komt de hamburger echt uit Hamburg? Waarom heet een gebakken ei een uitsmijter en wie was Bloody Mary? Dit zijn de verhalen achter de namen van beroemde gerechten.

noca-nola

De geschiedenis van…

Van Albert Heijn tot Honig en van de kerstman tot de Efteling, ik duik graag in de geschiedenis van een product, merk of fenomeen. Lees hier de verhalen van de geschiedenis van…

Naar de geschiedenis van welk merk, product of gerecht ben jij nieuwsgierig? Een verzoekje indienen mag altijd!