Home » Nostalgie en eten – Fit met Lien
Jeugdfoto Lien

Nostalgie en eten – Fit met Lien

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept.

Deze week de culinaire herinneringen van Lien (25) van de blog Fit met Lien. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

Lien jeugdfoto

Nostalgie en eten – Fit met Lien

spaghetti ham

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Spaghetti met ‘hesp’ en kaas met extra geraspte kaas bovenop zodat er in de oven een korstje ontstond! Of frietjes met bitterballetjes die ik dan uitlepelde met die frietjes…

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Zure matten van Haribo en nog wel elke woensdagnamiddag na schooltijd ook! Dit was een puur economische keuze omdat je hiervan de grootste zak kreeg voor het minste geld! Maar ik vond ze daarnaast ook heel erg lekker, hoor!

Jeugdfoto Lien

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Ik ben tegelijk jarig met mijn grootvader, waardoor dat in de familie altijd erg groots gevierd werd met mosselen en frietjes met uiteraard Belgische mayonaise. Nu lustte ik dat toen nog niet, dus maakte mijn oma voor mij kippenbillen. De frietjes gingen er uiteraard wel goed in! Geen taart achteraf trouwens, maar wel een ijsje op een hoorntje van het ijskarretje dat speciaal een omweg maakte om langs ons feestje te passeren!

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Eigenlijk alle groente, behalve worteltjes, erwtjes, tomaten en later paprika. Tot mijn 21ste at ik bijna geen groente, ook geen kaas (tenzij gesmolten), bruin brood, vis, zeevruchten, olijven en ga zo maar door! Ik at – tot grote vreugde van mama – gelukkig wel alle soorten fruit! Na mijn Erasmusavontuur in het Midden-Oosten was mijn smaak compleet veranderd en wilde ik wat kilo’s kwijt… Nu (drie jaar later) eet ik echt alles!

solero shots

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Vroeger woonde ik vlakbij een Albert Heijn en jullie Nederlandse producten mis ik toch wel echt heel erg nu ik die enkel over de grens kan halen! Wat ik vroeger ook heel lekker/leuk vond, waren die schatkistjes met ijs met een dubbele bodem met een cadeautje of de Solero Shots! Yum!

pompoenshakshuka

Welk recept heb je vanuit huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt?

Mijn ouders baten een groot tuincentrum uit en hadden/hebben een ontzettend druk leven! Ik heb eigenlijk bijna niets van thuis meegenomen omdat er daar vaak snel en nogal vetrijk eten op tafel staat, terwijl ik als marathonloopster liever wat magerder kook. Wel neem ik vaak de halve groentetuin mee na de zondagse koffie: de producten krijg ik thuis wel van thuis.

Ik neem overigens wel recepten mee naar huis: bijna elke zaterdag sta ik in het ouderlijke huis achter de kookpotten om voor mijn lieve ouders nieuwe culinaire ontdekkingen op tafel te toveren! Deze shakshuka met pompoen is hun favoriet.

Leuk om een weer een keer een Belgische deelneemster te hebben! Shakshuka moet ik nog een steeds een keer maken, dus ik ga zeker jouw recept een keer proberen.

In de volgende aflevering van Nostalgie en eten lees je over de culinaire jeugdherinneringen van Inge van Knoeien met Inge.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*