Home » Nostalgie en eten – Bonapetit
Astrid bocnapetit

Nostalgie en eten – Bonapetit

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept.

Deze week de culinaire herinneringen van Astrid (46) van de blog Bonapetit.  Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

bg_foodblog

 

Nostalgie en eten – Bonapetit

Als kind at ik bijna niks, weet niet of dat lag aan mijn moeders kookkunst. Later ging ik werken in de horeca en heb een tijdje verkering gehad met een kok. Toen heb ik pas leren eten en proeven.

Astrid bocnapetit

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Mijn moeder kon niet zo heel lekker koken, ze kon wel heel lekker brood bakken. Als het brood dan uit de oven kwam, roomboter erop met bruine suiker. Mmmmm…..

mee op reis - drop

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Drop en salmiak lollies

Astrid Bonapetit
Al jong in de koelkast…

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Ik kan me feloranje ranja nog herinneren en kleurenlollies.

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Zoals ik al eerder al schreef kon mijn moeder niet zo heel lekker koken.  Groenten waren te zacht, de aardappels doorgekookt en het vlees taai. Verder deed mijn moeder mee met de jaren 70 trends zoals koken uit een kist en macrobiotisch. Niet te eten…. Later is ze kooklessen gaan volgen en is het eten een stuk beter geworden!

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Ik zou met zo niets voor de geest kunnen halen.

varkensfilet

Welk recept heb je vanuit huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt?

Een recept dat mijn moeder regelmatig kookt als ik het druk is Oma’s Varkensfilet. Echt ouderwets lekker…

In de volgende aflevering van Nostalgie en eten lees je over de culinaire jeugdherinneringen van Gereon van de blog Gereonskeukenthuis

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*