Home » Nostalgie en eten – Culi Sandra
ovenschoten-gehakt-culisandra

Nostalgie en eten – Culi Sandra

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00.

In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept. Deze week de culinaire herinneringen van Sandra (29) van Culi Sandra. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

Nostalgie en eten – Culi Sandra

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

In ieder geval geen groente, ik was vroeger best een lastige eter en lustte niet zo veel. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen 😉 Een van mijn favoriete herinneringen is toch wel het wafelijzer. Mijn ouders hebben hem nog steeds, heel af en toe aten we zoete wafels als avondeten. Met poedersuiker of met vanille-ijs, feest was dat!

Schuimblok

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Ik kan me niet herinneren dat ik snoep kocht van mijn zakgeld. Ik spaarde het altijd op voor Barbies en boeken haha! Maar wat me nog wel bijstaat was de gulden die ik kreeg om na een handbalwedstrijd snoep van te kopen. De kantinedame werd vast gek van ons als we langskwamen. 5 cent voor een kikkertje, 10 cent voor een schuimblok… Ik vond die grote harten altijd erg lekker, met zo’n witte vulling. Mijn favoriet was een soort ‘roeispaan’ van drop. Ze waren zacht en zout en ik zie ze nooit ergens meer, zo jammer! Oh ja, en na de zwemlessen kregen we altijd een zakje dubbeldip! Wat een geknoei was dat altijd, dat vergeet ik ook nooit meer.

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Er kwam altijd een MonChou taart op tafel, dat vind ik nog steeds heerlijk! En verder de standaard hapjes uit die tijd: blokjes kaas met een mandarijntje, rolletjes ham met augurk, een partje ei gewikkeld in rookvlees. Lekker hoor!

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Zoals gezegd was ik niet dol op groente… Ik heb wel extreem makkelijke ouders op dat gebied want als er iets op tafel kwam wat mijn broertje en ik écht niet lustten dan maakte mijn moeder voor ons een bordje met lekkere dingen. Daar lag dan wat fruit op, volgens mij ook rauwe worteltjes (dat lustte ik wel), een gekookt eitje en ‘bananenkaas’ (zo noemde we het kontje van een stuk kaas, dat sneed mijn moeder dan in repen).

winner-taco

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Ik weet eigenlijk niet of het nog bestaat… Vroeger lustten mijn broertje en ik de frietsaus van McDonalds niet (terwijl ik die nu heerlijk vind) en dan nam mijn moeder altijd een bakje ‘Yoghosaus’ voor ons mee hahaha! Dat aten we altijd bij friet, ook thuis. Minder vet dan mayonaise was het en volgens mij gebruikte je het ook om salades mee aan te maken. Wij waren echt wel bizarre eters eigenlijk, dat realiseer ik me nu haha! Ook was ik altijd groot fan van ‘ijs-taco’s, superlekkere ijswafels met een laagje chocolade met nootjes. Er stond volgens mij een ijsbeer op de verpakking, die heb ik ook nooit meer gezien…

ovenschoten-gehakt-culisandra

Welk recept heb je vanuit je ouderlijke huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt? En mogen we dat recept delen?

We aten erg vaak een lekkere ovenschotel met gehakt, prei en aardappel. Die maak ik zelf ook af en toe. Verder heb ik een basisrecept voor courgettesoep meegenomen want ieder jaar hebben mijn ouders een overschot aan courgettes uit hun moestuin en dus komen er ook altijd een hoop mijn kant op! Wat ik nodig eens aan mijn moeder moet vragen is haar recept voor kippensoep, die is zó lekker!

Super leuk om te lezen Sandra! De ijsje die jij bedoelt zijn de Winner Taco’s van Ola. En die zijn een jaar geleden weer op de markt gebracht! Ben benieuwd of ze je nog net zo lekker smaken als toen.

Over twee weken lees je hier de culinaire herinneringen van Lekker eten met Marlon!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Super leuk om de culinaire herinneringen van Sandra te lezen! Die ijsjes met en wafel ken ik wel, heerlijk waren die. Jammer dat je ze nu niet meer kunt kopen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*