Home » Nostalgie en eten: Mama met een blog
Indische broodpudding

Nostalgie en eten: Mama met een blog

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept. Deze week de culinaire herinneringen van Barbara (41) van Mama met een blog. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!

kip met patatNostalgie en eten – Mama met een blog

Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?

Een hele gebraden kip, met patatjes en doperwtjes! En dan heerlijk kluiven met mijn vingers en roze saus maken. Dat is mayonaise met tomatenketchup, heerlijk!

Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?

Ik weet dat niet meer zo goed, maar ik denk voornamelijk zo grote spek van 1,75 gulden bij de Jamin, dat weet ik dan weer wel!

HEMA tompouce

Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?

Verjaardagen waren bij ons thuis nooit zo’n ding, mijn moeder had een uitkering en ik was altijd net jarig na de feestdagen, dus dat was meestal een beetje kaal. Maar ik weet wel, dat we toen vaak tompoezen aten als er iets te vieren was. En dat is nog steeds 1 van mijn favoriete gebakjes.

Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?

Spinazie, gekookt! A la bloeb heette het toen, of zoiets. Jakkes, maar ik was wel altijd gek op spruitjes! En nu ook op spinazie trouwens, maar dan in de salade of lekker gebakken met knoflook. Voor wie de jaren 80 niet bewust heeft meegemaakt, dit is dus spinazie a la bloeb (red.):

https://youtube.com/watch?v=YVdr7C4MGRw%3Frel%3D0%2520frameborder%3D0%2520allowfullscreen

Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?

Tjonge, daar moet ik echt even over nadenken..

Indische broodpudding

Welk recept heb je vanuit je ouderlijke huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt? En mogen we dat recept delen?

Dat zijn er best veel! Maar dit recept is wel een gouwe ouwe *smile*: Ouderwets lekkere Indische Broodpudding! Een echte aanrader!

Haha, spinazie a la bloeb kan ik me ook nog goed herinneren. Alleen vond ik het wel lekker! Die broodpudding ga ik zeker een keer maken, lijkt me heerlijk. Volgende keer lees je hier de culinaire (jeugd)herinneringen van Eefje van Eefjes keuken.

Bron foto kip met patat: Jamie Magazine

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*