tips&trucs

Koken met de Ecostoof

Lekker en duurzaam koken met de Ecostoof

Een poosje terug werd ik gevraagd de Ecostoof uit te proberen. Eco wat? De ecostoof is de 2.0 variant van de oudewetse hooi- of dekenkist. Vraag het maar eens aan je moeder of oma. Een soort slow cooking, maar dan zonder vuur. Lekker en duurzaam koken met de Ecostoof, ik […]

lifehacks in de keuken - eierschaal

Negen handige lifehacks in de keuken

Lifehacks zijn tips en trucs die je leven net wat leuker of makkelijker maken. Iedereen heeft wel zo zijn eigen handige trucjes. Ik deelde er laatst eentje aan de lunchtafel op het werk en was eigenlijk verrast dat een – in mijn eigen zo’n voor de hand liggende tip – […]

Keukentools en -apparaten

Mijn keukenlades en kastjes staan bomvol. Ik heb best een ruime keuken maar altijd ruimte te kort. Heb ik al die tools en apparaten ook echt nodig? Je hebt van die keukentools die je niet vaak gebruikt maar waar je ook niet echt zonder kunt. Hetzelfde geldt voor apparaten. Die […]

tips over meel en rijsmiddelen

Handige tips over meel en rijsmiddelen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? En wat is precies zelfrijzend bakmeel? Wanneer gebruik je baksoda en wanneer bakpoeder? Ik vertel je er alles over in dit overzicht met handige tips over meel en rijsmiddelen. Handige tips over meel en rijsmiddelen Meel Meel is (in de […]

koken op gas versus elektrisch - keramisch

Koken op gas versus elektrisch koken

Tussen nu en 2050 gaat ieder Nederlands huishouden over op elektrisch koken. Koop je een nieuwbouwwoning, dan is de kans groot dat je helemaal geen gasaansluiting meer hebt. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van koken op gas versus elektrisch koken? Ik zet het voor je op een […]

etiketten

Handleiding etiketten lezen in de supermarkt

Ik heb inmiddels al 12 afleveringen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt. Hoe herken je nou eigenlijk zo’n nutteloos pakje? Eigenlijk gewoon door het etiket goed te lezen. Want dat vertelt je precies wat er allemaal inzit. Of in sommige gevallen: wat dus niet. Met deze handleiding […]

cress in ei

Zelf kiemgroente kweken

Kiemgroente worden nog maar weinig toegepast en gegeten in Nederland. En dat terwijl het zo ontzettend gezond is en culinair interessante mogelijkheden biedt door de krachtige en kruidige smaak. Ik laat je vandaag zien hoe je heel eenvoudig zelf kiemgroente kweken kunt. Kiemgroente zijn de jonge kiemen en scheuten van […]

baking bol

My happy kitchen essentials: de bakring

Alweer een jaar geleden ben ik een nieuwe rubriek gestart: My happy kitchen essentials. Maar na de beslagkom en de keukenmachine bleef het stil….Tijd dus om deze rubriek weer nieuw leven in te blazen. Want er zijn best veel keukenhulpjes waar ik echt bij zweer en die ik graag met […]

Word jij ook een Pasta Maestro?

Toen ik in 1993 in Den Haag kwam wonen werkte in ik één van mijn eerste uitzendbaantjes een aantal maanden bij Gran Food, bekend van o.a. Grand’Italia pasta en sauzen. Ik heb daar een ontzettend leuke tijd gehad en ben sindsdien altijd een beetje ‘fan’ gebleven. Pasta Maestro Onlangs lanceerde […]

EHBO in de keuken – voedselverpilling

Deze aflevering van eerste hulp bij keukenvragen staat in het teken van (het voorkomen van) voedselverspilling. Ik schreef al eerder over de Sire campagne en de website Kliekipedia. Gemiddeld gooien we in Nederland per jaar zo’n 50 kilo voedsel per persoon weg.Vijftig kilo! Met onderstaande tips kun je misschien een […]