tips&trucs

EHBO in de keuken – deel 1

Als je zoveel tijd in de keuken doorbrengt als ik dan doe je hier en daar nog wel eens wat handige tips en trucs op. Het leek mij leuk die met jullie te delen in de serie “EHBO in de keuken”. Alhoewel EHBO niet echt een goede term is, het […]

Koken met verse kruiden

Koken met verse kruiden maakt echt het verschil. Ieder gerecht fleurt op van een vers blaadje groen. Koken met verse kruiden Het is niet altijd even makkelijk zelf verse kruiden te kweken. Vooral als je het van de vensterbank of een klein balkon moet hebben. Salie, bieslook, munt en rozemarijn, […]

Zelf lente-uitjes kweken

Ik was het al vaker op internet tegengekomen: hoe je zelf lente-uitjes opnieuw kunt laten groeien met de restjes die je normaal gesproken weggooit. Dat moest ik dus een keer proberen. Nou heb ik helaas geen groene vingers, zelfs niet een beetje lichtgroen, maar dit was zo simpel, dat moest […]

Eieren scheiden

Voor veel recepten heb je alleen het eiwit of de dooier nodig. Veel mensen vinden eieren scheiden een lastig klusje. En als je alleen het eiwit nodig hebt is het ook nog eens van essentieel belang dat er geen enkel drupje eigeel tussen zit. De eiwitten kunnen dan namelijk niet […]

Citruspers

Ik heb weliswaar een elektrische citruspers maar die haal ik alleen tevoorschijn wanneer ik een heleboel sinaasappels wil uitpersen. Maar voor het uitpersen van bijvoorbeeld een citroen of een halve limoen tijdens het koken is een enorm apparaat ook weer zo omslachtig. En dan praat ik nog niet eens over […]