Home » My happy kitchen essentials #1: de beslagkom

My happy kitchen essentials #1: de beslagkom

Er zijn zo van die kook- en keukenbenodigdheden die je niet kunt missen: een goed scherp mes, een vergiet, een koekenpan of een keukenmachine. Er zijn legio hulpmiddelen, gereedschappen en apparaten die het leven in de keuken een stukje makkelijker kunnen maken. En natuurlijk wil het oog ook wat. In deze serie laat ik je de komende tijd mijn keukenfavorieten zien. Omdat ze onmisbaar, reuze handig en soms ook gewoon heel mooi zijn! In deze eerste aflevering: de beslagkom.

Margrethe beslagkom

Een goede beslagkom is onmisbaar als je van bakken houdt. Waar moet een goede beslagkom naar mijn mening aan voldoen? In eerste instantie het formaat: bij voorkeur heb ik er 3: van 1 ½ , 3 en 5 liter. Sowieso heb je bij bijvoorbeeld het bakken van een taart, al snel meerdere beslagkommen nodig. Ik heb ze in alle drie de formaten, maar mijn meest gebruikte is toch wel de kom van 3 liter.

kom met deksel

Mijn absolute favoriet is mijn beslagkom uit de serie Margrethe van Rosti Mepal. Door de anti-slipring in de bodem blijft de kom altijd netjes op het aanrecht staan, ook al sta je stevig te kloppen. En heb je bijvoorbeeld nog een restje slagroom in de kom? Deksel erop en in de koelkast! Maar het allerleukste vind ik toch wel de retro pastelkleuren waarin de beslagkom verkrijgbaar is: roze, groen, geel en blauw! Ik heb de retro-groene, die een beetje pistache kleurig is. De 3 liter versie kost € 12,99, een deksel € 2,99. Daarmee heb je wel een beslagkom voor het leven.

multideksel

 

Ik ontdekte laatst op de Rosti Mepal shop dat er voor de 3 liter kom (die ik heb!) zelfs een zogenaamde multideksel verkrijgbaar is. Voor € 14,99 krijg je een deksel waarin je een van de 3 meegeleverde RVS raspen of schaaf kunt plaatsen! Die wil ik zeker nog gaan bestellen!

Wat is voor jou een onmisbare keukentool?

6 Comments

  1. Sandra Nota

    Die raspdeksel lijkt me handig zeg! Ik loop nu altijd zelf te raspen zo los boven een kom (waarbij ik al een keer een stukje duim heb meegeraspt… ) dus dit is wel een stukje veiliger.

  2. Nortfhlix NL

    Wat handig! Een beslagkom met een 'schenktuitje'.

  3. Ja dat herken ik wel, van die meegeraspte stukjes duim…..

  4. Een beslagkom is zeker handig! Vooral met deksel en dan al helemaal die deksel met een rasp die kende ik (nog) niet. Wat Sandra zegt bij mij is er ook regelmatig een stukje duim of nagel per ongeluk mee geraspt dus dit zou een uitkomst kunnen zijn 😉

  5. Ik heb 'm inmiddels gekocht en het is echt een uitkomst!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*