Home » My happy kitchen essentials #2: de keukenmachine

My happy kitchen essentials #2: de keukenmachine

Wat zou ik in vredesnaam zonder keukenmachine moeten? Okay, dat is een beetje overdreven maar geloof me, een goede keukenmachine maakt het leven in de keuken een heel stuk gemakkelijker. Jaren heb ik het gedaan met een oudje van Moulinex. Maar het werd tijd voor een nieuwe.

 
Kenwood multipro classic

Ik viel als een blok voor deze van Kenwood, ook omdat ik hiermee in één keer maar liefst vier apparaten in mijn keuken kon vervangen: de keukenmachine, de blender, de citruspers en de keukenweegschaal!De Kenwood multipro classic FDM791 keukenmachine (nee, ik word hier niet voor betaald, ben gewoon enthousiast) heeft een 3 liter mengkom, 5 snij/rasp schijven, een deegmes, metalen dubbele garde, roestvrije stalen snijmes en een 0,5 liter mini kom om kleine hoeveelheden te hakken. Voor de snij en rasp schijven krijg je ook nog een mooie opbergbox meegeleverd. De motor heeft een vermogen van 1000 watt en er zijn acht variabele snelheden.

De kom van de keukenmachine kun je van het onderstuk losmaken en vervangen door de blender, een zogenaamde thermoresist glazen kan van 1,5 liter. Je kunt hierin zowel ijskoude smoothies als hete soep bereiden zonder bang te zijn dat het glas breekt!

Kenwood multi pro weegschaalfunctie
 

Met de ingebouwde weegschaal kun je gemakkelijk alle ingrediënten voor bijvoorbeeld taartdeeg direct in de kom afwegen en: mixen maar. Of bevestig de citruspers en maak een lekkere verse jus d’orange.

Van slagroom tot stijfgeklopt eiwit, van smoothies tot soep, van friet tot komkommersalade, alles maak ik klaar met ‘mijn’ Kenwood.

Kenwood multi pro en alle toebehoren

Zijn er ook nadelen? Ja, die zijn er ook. Het apparaat neemt ontzettend veel ruimte in beslag. Je bent wel een poos bezig om de gebruiksaanwijzing helemaal te begrijpen. En hij maakt een ontzettende herrie. Toch wegen voor mij deze nadelen in geen enkel opzicht op tegen alle voordelen. Er zijn ontzettend veel type keukenmachine te koop, dus oriënteer je goed!

Ik kocht mijn Kenwood dit voorjaar bij de Makro, op internet staat hij nu koop voor 249 euro. Een goede prijs voor een fantastisch apparaat!

Benieuwd naar mijn andere happy kitchen essentials?
Aflevering 1: de beslagkom

Waar kun jij beslist niet zonder in de keuken?

4 Comments

  1. Ik kan niet zonder een goede keukenmachine ben ik achter haha dus je review komt als je geroepen. Mijne heeft het nog niet zo lang geleden begeven maar men wat grijp je dan vaak mis! Goede review; het lijkt me echt een heel fijn apparaat.

  2. Ik wil ook graag een keukenmachine! Je kunt er zoveel verschillende dingen mee doen!

  3. Kun je de mengkom en blender opzetstuk goed schoonhouden? Ik zoek eigenlijk een (liefst kenwood) keukenmachine met glazen opzetstukken, maar ben bang dat die niet bestaan, omdat mij dat toch wat frisser lijkt.. Of doe je deze onderdelen ook in de vaatwasser?

    Want ik wil graag deze Kenwood (https://knibble.nl/keukenmachine/kenwood/fdm786 een versie die er op lijkt?), dus ben wel benieuwd hoe het nu na anderhalf jaar bevalt qua schoonmaken

    • Ik ben er nog steeds heel erg tevreden mee. Alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser dus schoonmaken is geen enkel probleem. Succes met je zoektocht en aankoop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*