Home ยป EHBO in de keuken 2.0

EHBO in de keuken 2.0

Koken blijft natuurlijk gewoon een ambacht, maar met de komst van het internet zijn er een heleboel digitale hulpmiddelen bij gekomen die het leven in de keuken een beetje makkelijker kunnen maken. Vandaar dat ik vandaag de rubriek EHBO in de keuken heb veranderd in een 2.0 versie, met leuke food gerelateerde apps!

Perfect egg timer

The perfect Egg timer (voor iPhone, โ‚ฌ 0,99, voor Android โ‚ฌ 1,59)

Deze app zorgt dat je altijd het perfect gekookte eitje op tafel kunt zetten. Je voert in hoe groot het ei is (en dat meten doe je dus ook gewoon met de app!), hoe koud het ei is, hoe hoog je zit (want ook dat heeft invloed!), de kookmethode die je gebruikt en hoe het ei gekookt moet worden en de app houdt keurig de tijd bij. Tien seconden van tevoren geeft de app een seintje zodat je het perfecte ei uit het water kunt halen.

Groente- en fruitkalender app

 

Groente- en fruitkalender (voor iPhone en Android, gratis)

Niet alleen is het eten van groente en fruit in het juiste seizoen goed voor het milieu, het komt vaak ook de smaak ten goede en het is dan het goedkoopst! Met deze app weet je precies wat er in welk seizoen voorradig is.
Reddy buitenmarkt app

Reddy buitenmarkt (voor iPhone en Android, gratis)

Deze app vind verse producten bij jou in de buurt. Kaas, melk en eieren bij zuivelboeren, groenten en fruit bij telers, maar ook vlees of verse vis. Ik heb zo al een leuke zuivelboerderij bij mij in de buurt ontdekt!

Kitchen calculator app

Kitchen calculator (voor iPhone, โ‚ฌ 2,99)

Op internet vind je recepten van overal op de wereld. Nadeel daarvan is dat sommige recepten gebruik maken van cups of ounces. Met deze app heb je dat probleem zo opgelost. De app rekent alle hoeveelheden naar elkaar om. Daarbij geeft de app informatie over kooktijden en rekent het de hoeveelheden om als je bijvoorbeeld een dubbele portie wilt maken.

Heb jij nog een leuke app tip?

2 Comments

  1. Leuke apps! Ga meteen even die Groente- en fruitkalender downloaden heel handig, thanks voor de tips ๐Ÿ™‚

  2. Graag gedaan ๐Ÿ™‚

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*