Home » Virgin pina colada shake

Virgin pina colada shake

Voor veel recepten geldt: zo lang je ingrediënten van goede kwaliteit gebruikt heb je eigenlijk maar heel weinig fantasie of toevoegingen nodig om er iets lekkers van te maken. Dat gaat zeker op voor mijn favoriete zomer drankje, de virgin pina colada shake!

Virgin pina colada shake

Zodra de temperaturen boven de 25 graden komen neemt de blender een permanente positie in op mijn keukenblad. En in plaats van yoghurt, vla, pudding of mousse (ja mensen, wij zijn hier errug van de toetjes!) nemen we ’s avonds na het eten een heerlijke frisse smoothie of shake.

Wat daar allemaal in gaat? Vaak wat er in huis en in het seizoen is. Heerlijk rood vers zomer fruit als aardbeien, bramen en frambozen. Maar ook van die handige doosjes met diepvries fruit. Die geven je smoothie of shake direct zo’n dikke en romige structuur. Verder voegen we voor een shake vaak nog wat (kokos)melk toe en een flinke bol goede roomijs. Life is short, eat dessert first!

Virgin pina colada shake

Wat heb je nodig (vier grote glazen virgin pina colada shake):

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 1 verse ananas
  • Vier grote bollen (slag)roomijs

Tja, het ‘recept’: maak de ananas schoon (ik gebruik hier zo’n handige boor voor), snijd in blokjes en gooi samen met de kokosmelk en het ijs in de blender. En mixen maar! Giet in een mooi glas, rietje erin, eventueel een partje ananas op het randje en genieten maar!

Not so virgin? Voeg dan een scheutje rum toe!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*