De lekkerste alcoholvrije drankjes

Lang heb ik er nooit aan mee willen doen, aan van die opgelegde thema maanden als ‘dry january’. Maar na een lange lockdown met meer alcohol dan me lief is, lijkt een maandje droog staan mij toch opeens geen slecht idee. Maar wat drink je dan wel? Ik zet de lekkerste alcoholvrije drankjes voor je op een rij!

Alcoholvrij

Het ligt natuurlijk voor de hand dat je alle frisdranken, vruchtensappen en natuurlijk gewoon water of thee en koffie kunt drinken. Maar als je zin hebt in wat spannender, of het soms best nog wel moeilijk vindt de alcohol te laten staan, dan zijn onderstaande drankjes fijne alternatieven. Bijkomend voordeel is dat ze vaak veel minder calorieën bevatten dan het origineel met alcohol!

Alcoholvrije gin-tonic

Er komen steeds meer alcoholvrije gin merken op de markt, die het echt fantastisch doen in een lekkere gin-tonic. Ik heb zelf die van Seedlip en van No ghost in a bottle geprobeerd. Die laatste zelfs in drie varianten: herbal delight, floral delight en ginger delight. Vooral de laatste beviel me erg goed! Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, koop dan de kant-en-klare gemixte gin-tonic van The Duchess. Er is een botanica en een floral variant. O.a. te koop bij AH.

Spirits

Fluere maakt zogenaamde ‘spirits’, alcoholvrije drankjes die dezelfde processen en technieken hebben ondergaan als die van gin, rum en whiskey. Elke fles heeft zijn eigen karakteristieke smaak en je maakt er de lekkerste cocktails (no en lo alcohol) mee. Er is een original, raspberry, spiced cane en smoken agave variant en de flessen zijn schitterend om te zien. Deze heerlijke ‘fluerito’ maak je door 60 ml Fluère Spiced Cane, 30 ml limoensap en 20 ml suiker te siroop te shaken.

 

alcoholvrije drankjes

Lyre’s Italian Orange

Lyrisch ben ik persoonlijk echt van Lyre’s! Dit alcoholvrije merk voor gedistilleerde dranken heeft echt een aantal bijzondere smaken neergezet. Italian Orange is het alternatief voor campari, en hiermee maak je dus een heerlijke alcoholvrije cocktail met jus d’orange of een alcholvrije Aperol Spritz met alcoholvrije bubbels! Er is overigens ook een alternatief voor Aperol. Ben zeer benieuwd naar de andere smaken zoals de alternatieven voor rum, koffielikeur en amaretto!

korte wijncursus van wijnklas

Wijn

Echt lekkere alcoholvrije wijn heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Als iemand daar tips voor heeft: graag!

gember bier maken

Gemberbier

Het woord bier in de naam is misleidend, want met bier heeft dit verfrissende drankje weinig van doen. Zelfgemaakte gemberbier is super lekker en geeft je een mega kick in de ochtend!

alcoholvrije drankjes

Mojito

Met de nieuwe Karvan Cevitam blends limonadesiroop in de smaak ‘limoen & munt’ maak ik een heerlijke alcoholvrije mojito door er bruisend water, plakjes limoen en verse blaadjes munt en ijsblokjes aan toe te voegen!

alcoholvrije drankjes

Pina Colada

Zonder rum, maar ook dan waan je je in tropische sferen! Meng 125 ml ananassap, 60 ml kokosmelk en geplette ijsblokjes en mix in de blender tot een romig geheel. Voeg er nog wat geraspte kokos aan toe en garneer je glas met een stukje ananas!

alcoholvrije drankjes

Jillz raspberry 0.0%

Jillz is een verfrissende sparkling appel cider met kers en framboos en 0% alcohol. IJskoud super verfrissend, persoonlijk vind ik deze lekkerder dan de original

Crodino

Al zo oud als de weg naar Rome, maar super lekker als aperitief, die leuke kleine flesjes Crodino. Lekker sprankelend en bitterzoet, perfect met veel ijsklontjes. Al jaren één van mijn favoriete no alcohol drankjes. En wist je dat er ook een Crodino rosso is, met bloedsinaasappels?

Heb jij nog tips voor lekkere alcoholvrije drankjes? Deel ze hieronder in de reacties!

Bewaar de lekkerste alcoholvrije drankjes op Pinterest:

Ik heb voor deze blogpost een aantal dranken toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*