Home » Laagdrempelig en gezellig: wijnproeverij van Wijnklas
wijnproeverij van wijnklas

Laagdrempelig en gezellig: wijnproeverij van Wijnklas

In december was ik uitgenodigd voor een wijnproeverij van Wijnklas. Samen met collega bloggers Priya en Mariska maakte ik op een gezellige en laagdrempelige manier kennis met een aantal nieuwe (mousserende) wijnen. Een aanrader voor iedere wijnliefhebber uit Den Haag en omgeving!

wijnproeverij van wijnklas

Wijnklas

Het aanbod van wijnen is zo groot, vaak is het lastig welke te kiezen. Ik blijf dan ook vaak ‘hangen’ bij een aantal van mijn favoriete wijnen. Jammer, want er valt zoveel te ontdekken in het wijnschap. Dat vond ook Lucien Bisambhar, wijndocent en levensmiddelentechnoloog. Door het organiseren van wijnproeverijen wil hij zijn gasten verschillende wijnen laten proeven én de kennis van wijn vergroten. Want hoe meer je proeft, hoe meer je leert en weet.

wijnproeverij van wijnklas

Wijnproeverij van Wijnklas

De wijnproeverij van Wijnklas vindt plaats in de gezellige lunchroom Op de Hoek in de vruchtenbuurt in Den Haag. Voor het uiterst schappelijke bedrag van € 15,00 proef je – onder het genot van lekkere hapjes – maar liefst zes verschillende wijnen binnen een bepaald thema en krijg je uiteraard toelichting en uitleg. De volgende proeverij vindt plaats in maart (houd voor de exacte datum de agenda in de gaten). Tijdens deze avond kun je de geproefte wijnen ook aanschaffen.

Wijncursussen

Ook biedt Wijnklas twee wijncursussen aan. Een korte wijncursus voor beginners en een officiële wijncursus. In de korte wijncursus van één avond leer je de basics over wijn, wijn maken en proeven. De cursus kost € 50,00 is wordt gegeven op 15 februari, 5 april en 13 september.

De SDEN 1 cursus duurt twee avonden (17 en 24 mei) en kost € 125,00. SDEN staat voor Stichting Dranken Examens en Normering. Deze cursussen worden afgesloten met een examen.

wijnproeverij van wijnklas

Proeven maar!

Tijdens de proeverij in december proefde we natuurlijk twee heerlijke mousserende wijnen (favoriet!): een cava en een champagne. Een leerde we en passant dat een goede droge (brut) champagne het beslist niet goed doet in de geijkte combinatie met oliebollen! Wil je toch proosten met oliebollen en champagne , kies dan liever voor en wat zoetere cava!

Het is heel leuk dat Lucien bij de wijnen ook lekkere wijn-spijs combinaties geeft. Ook proefden we nog twee heerlijke witte wijnen uit Italië en drie rode wijnen.

Wijnwinkel

Sinds de zomer van 2022 heeft Lucien zijn eigen wijnwinkel aan de Haagse Weimarstraat 364. De cursussen en proeverijen vinden plaats in de winkel, die geopend is van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 18 uur. Ga zeker eens langs voor één van de 300 wijnen uit de hele wereld.

Ik ben voor deze wijnproeverij van Wijnklas uitgenodigd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*