Home » Laagdrempelig & lekker: korte wijncursus van Wijnklas
korte wijncursus van wijnklas

Laagdrempelig & lekker: korte wijncursus van Wijnklas

Wanneer je op een laagdrempelige en leuke manier meer wilt weten over wijn, dan is de korte wijncursus van Wijnklas echt iets voor jou. In drie uur tijd leer je van alles over druiven, wijn maken, proeven, ruiken en kijken. En dat alles natuurlijk onder genot van diverse wijnen en een lekker kaasplankje.

korte wijncursus van wijnklas

Korte wijncursus

Hoe vaak heb ik niet in de supermarkt voor het wijnschap gestaan, niet wetende welke wijn ik nu moest kiezen. Om dan toch maar weer dat ene vertrouwde merk mee te nemen. Wijnklas wil dat mensen – door een beetje meer kennis -(nog) meer plezier beleven aan wijn drinken én in staat zijn betere keuzes te maken uit het wijnschap.

korte wijncursus van wijnklas

Sneltreinvaart

In één gezellige avond leer je in sneltreinvaart over wijn maken, wijnstijlen en wijnstreken. Daarbij proef je verschillende wijnen, die aansluiten bij de behandelde stof. Tijdens deze cursus wordt een mix gemaakt van leren en genieten van mooie wijnen. Er worden minimaal 7 verschillende wijnen geproefd. De smaak te pakken? Deze korte wijncursus bereid je goed voor op de cursussen SDEN 1 en 2, die ook door Wijnklas worden verzorgd.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe wordt wijn gemaakt?
  • Wijnproeven
  • Wijnstijlen
  • Enkele belangrijke wijngebieden
  • en… de wijn-spijsquiz!

wijn drinken bij aziatisch eten

Wijn proeven

Als iemand mij vraagt ‘hoe is de wijn’ dan is het antwoord meestal ‘lekker’ of ‘niet zo lekker’. Dat noemen ze ook wel hedonisch proeven. Bij de korte wijncursus leert Luciën je analytisch proeven. Dan gaat het erom wat je precies proeft, de smaak, de geur, het mondgevoel. Je stelt feitelijk je oordeel nog even uit. Echt proeven doe je door eerst te kijken, dan te ruiken, te proeven, naproeven en dan pas te oordelen. Om de geur en smaak te kunnen beoordelen krijg je tijdens de cursus een aromawiel. Die kan je helpen bepalen wat je precies ruikt of proeft. Is het fruit, of juist meer aards? En als het aards is, ruik je dan meer leer, of paddenstoel? Om goed te leren proeven moet je weten: oefening baart kunst. Ik proef dus nog even gezellig door!

Wijnklas

Wijnklas is opgericht door Lucien. Met zijn achtergrond in de levensmiddelentechnologie en zijn passie voor wijn begon hij in 2017 Wijnklas. Zelf is Lucien register vinoloog, een titel die je niet zo maar krijgt! Een gedegen kennis dus, maar het is vooral zijn passie en plezier die er voor zorgt dat hij de kennis op een laagdrempelige manier weet over te dragen. Wijnklas verzorgt zowel korte wijncursussen en wijnproeverijen als de officiële SDEN 1, 2 en 3 cursussen die worden afgesloten met een diploma. Voor de korte wijncursus die ik volgde betaal je € 50,00. Kijk op de site voor de beschikbare data.

Wijnwinkel

Sinds de zomer van 2022 heeft Lucien zijn eigen wijnwinkel aan de Haagse Weimarstraat 364. De cursussen en proeverijen vinden plaats in de winkel, die geopend is van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 18 uur. Ga zeker eens langs voor één van de 300 wijnen uit de hele wereld.

Ik ben voor deze korte wijncursus uitgenodigd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*