Home » Gyoza met kip (plus tip voor handig apparaatje!)
gyoza met kip

Gyoza met kip (plus tip voor handig apparaatje!)

Ik ben dol op gyoza, Japanse dumpling, maar niet echt een ster in het vouwen ervan. Toen ik onlangs in de Aziatische supermarkt in de Markthal in Rotterdam een handig apparaatje tegen het lijf liep, moest ik dat wel meenemen. Helemaal omdat het maar € 1,95 kostte. Zou het wat zijn? Ik maakte heerlijke gyoza met kip!

De kunst van het vouwen

In mijn vorige recept voor gyoza met varkensvlees liet ik een video zien met de vouwtechniek die je moet gebruiken. En dat ziet er gemakkelijker uit dan het is! Of ik gewoon niet zo handig, dat kan ook. Maar met dit apparaatje (online vond ik ‘m bij Amazon voor € 3,27) vouwde ik onlangs in een mum van tijd een heel pak gyoza vellen (40 stuks!) dicht. Tsjakka! Weer een heerlijke voorraad klaar in de vriezer. Je kunt de gyoza zo uit de vriezer in de pan doen, houdt alleen een paar minuten extra stoomtijd aan.

gyoza met kip

Kipvulling

Dit recept verschilt vrijwel niet van mijn andere gyozarecept. Alleen heb ik hier kipgehakt gebruikt. Handig voor als je mensen te eten krijgt die geen varkensvlees eten. Houd je van goed gevulde gyoza gebruik dan 100 gram extra kipgehakt. Vulling over? Ik bak er dan mini hamburgers van.

gyoza met kip

Gyoza met kip

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • ca 35 gyoza vellen
  • 200 gram kipgehakt
  • 200 gram witte kool
  • 4 bosuitjes
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 2 eetlepel mirin (rijstwijn)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel maizena
  • Zout
  • Extra sesamolie
  • Bloem

Voor de saus:

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mirin
  • 1/2 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Ontdooi de gyozavellen.

Snij de kool en bosui heel fijn. Vermeng met het gehakt in een kom en kneed er de sojasaus, mirin, sesamolie, gember, oestersaus en maizena goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met zout.

Neem een gyozavel en leg er met een lepel wat vulling op in het midden van het deeg. Vouw de gyoza dicht

Leg de gevouwen gyoza’s op een met bloem bestoven bakplaat. Je kunt ze nu (deels) invriezen of direct bereiden.

Kook water in de waterkoker. Bestrijk een koekenpan (met deksel) dun met wat sesamolie. Zet op halfhoog vuur. Leg de gyoza’s in de pan en bak ze ca. 2 minuten. Giet er een laagje kokend water op (ca. 1 cm). Doe het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten stomen (twee minuutjes langer wanneer je goyza uit de diepvries gebruikt). Als voor die tijd al het water al verdampt is giet je er nog iets bij.

Meng de ingrediënten voor de saus en serveer de gyoza met de saus en eetstokjes.

Bewaar het recept voor gyoza met kip op Pinterest:

Pinterest pin gyoza met kip

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyoza met kip
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*