Home » Gyoza maken
gyoza maken

Gyoza maken

Ik moet nog wat oefenen met vouwen maar oh wat is gyoza maken toch lekker en helemaal niet moeilijk! Super fijn om altijd een voorraadje in de vriezer te hebben!

gyoza maken

Gyoza

Als ik ergens gyoza op de kaart zie staan bestel ik het bijna altijd. Zoals bij Wagamama bijvoorbeeld. Gyoza zijn Japanse dumplings. Het is de perfecte combi van zowel gestoomd als knapperig en een heerlijke combinatie van smaken. Oosters comfortfood! Om de kunst van het vouwen onder de kneep te krijgen gebruikte ik deze youtube video:

 

Gyoza invriezen

Als je toch aan de slag gaat, maak er dan meteen een heleboel. Gyoza’s laten zich prima invriezen en hoe fijn is het om zo’n portie comfortfood op voorraad te hebben. Je kunt ze rechtstreeks uit de vriezer bereiden zoals hieronder beschreven. Laat ze dan alleen een minuutje of twee langer stomen.

Mirin

Mirin is een kookrijstwijn, het zoete zusje van sake. Het heeft een lager percentage alcohol en een hoger percentage suiker dan sake. Ideaal om mee te koken en op voorraad te hebben! Je koopt Mirin bij de toko of in de grote supermarkten. In de toko of Aziatische supermarkt moet je ook zijn voor de gyoza vellen (diepvries)

gyoza maken

Gyoza maken

Inmiddels heb ik de kunst van het vouwen wel te pakken en vind je op mijn blog ook gyoza met kip, gyoza met garnalen en gyoza met paddenstoelen!

gyoza maken

Gyoza met gehakt

Heerlijke Aziatische streetfood met varkensgehakt
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: streetfood
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 35 stuks

Ingrediënten

Voor de gyoza

  • 1 pakje gyozavellen ca. 35 stuks, diepvries
  • 200 gram varkensgehakt naar wens
  • 200 gram witte kool
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel sesamolie plus extra om te bakken
  • 1 eetlepel zoete sojasaus ketjap manis
  • 1 eetlepel oestersaus
  • plantaardige olie
  • Bloem om te bestuiven

Voor de dipsaus

  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel zoete sojasaus ketjap
  • 1 theelepel sesamolie
  • sesamzaadjes optioneel

Aan de slag!

  • Ontdooi de gyozavellen. Ik haal ze meestal de avond voor ik gyoza ga maken uit de vriezer en laat ze in de koelkast ontdooien.
  • Snijd de kool, ui en bosui fijn. Ik doe dat altijd met mijn Tefal 5 second chopper, ideaal! Vermeng met het gehakt in een kom en kneed er de sojasaus, suiker, mirin, sesamolie, gember, oestersaus, snufje peper en maizena goed door. Breng eventueel nog extra op smaak met zout.
  • Neem een gyozavel en leg er met een lepel wat vulling op in het midden van het deeg. Maak de randen nat en vouw de gyoza dicht.
  • Leg de gevouwen gyoza’s op een met bloem bestoven bakplaat. Je kunt ze nu (deels) invriezen of direct bereiden.
  • Kook water in de waterkoker. Bestrijk een hapjespan (met deksel) dun met wat sesamolie. Zet op halfhoog vuur. Leg ca. zes gyoza’s in de pan en bak ze ca. 2 minuten totdat de onderkant een bruin krokant laagje heeft.
  • Giet er een heel klein laagje kokend water op. Doe het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten stomen (twee minuutjes langer wanneer je goyza uit de diepvries gebruikt). Als voor die tijd al het water al verdampt is giet je er nog iets bij. Als al het water verdampt is kun je de gyoza nog een minuutje laten bakken zonder deksel voor een extra knapperig laagje.
  • Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de gyoza.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor Gyoza maken op Pinterest:

Pinterest pin gyoza

Summary
recipe image
Recipe Name
Gyoza maken
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. oh het ziet er heerlijk uit, dumplings wil ik ook nog een keer gaan maken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*