Home » Japanse delicatessen uit Fukushima
delicatessen uit Fukushima

Japanse delicatessen uit Fukushima

Veel mensen associëren de prefectuur (soort provincie) Fukushima helaas alleen met de vreselijke zeebeving en tsunami in maart 2011. Als gevolg daarvan ontstond grote schade aan de kerncentrale. Voor die tijd stond Fukushima vooral bekend om de vele delicatessen. Die de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit vandaag de dag weer glansrijk doorstaan.

delicatessen uit Fukushima

Fukushima

Hoewel acht jaar na dato producten uit Fukushima volledig veilig zijn, toch blijft het stigma hardnekkig voortleven. De producten die vanuit Japan naar Nederland geïmporteerd worden staan echter onder strenge controle en zijn 100% veilig voor consumptie. In deze video wordt dit uitgebreid uitgelegd:

Om het Nederlandse publiek hiervan op de hoogte te brengen, en ze kennis te laten maken met de bijzondere delicatessen – werd in oktober drie dagen lang een pop-up stand in de markthal Rotterdam ingericht.

delicatessen uit Fukushima

Rijst

Rijst uit Fukushima heeft al twee jaar op rij de smaakcompetitie voor rijst in Japan gewonnen. Ik word altijd zo blij van de mooie papieren verpakkingen die ze in Japan gebruiken! Het winnende merk heet Ten-no-tsubu

Perziken

Fukushima staat bekend om de rijke oogst van groente en fruit. Waaronder asperges en komkommers. Maar vooral staan ze bekend om de perziken, kakivruchten en druiven. Er wordt zelfs een perzikras gekweekt met een suikergehalte van 30%. Deze (behoorlijk grote!) Akatsuki perziken zijn zo kostbaar dat ze gekocht worden per stuk en in een mooie doos worden weggegeven als bijvoorbeeld een huwelijksgeschenk.

delicatessen uit Fukushima

Delicatessen uit Fukushima

Persimmons, kakifruit in het Nederlands, worden vaak gedroogd of verwerkt tot een heerlijke gelei. Die dan weer per stuk worden verpakt in prachtige doosjes.

delicatessen uit Fukushima

De Shine muskaat druiven zijn ontzettend populair. Vanwege de grootte, de rijke zoete smaak en het volle aroma. Bovendien zijn de druiven pitloos en kunnen dus zo gegeten worden.

jonge perziken uit Fukushima

Ook bijzonder zijn de jonge perziken in siroop. Je eet ze zo uit het handje (er zit geen pit in) en zijn ook weer bijzonder mooi verpakt.

Meer weten over de producten uit Fukushima en de veiligheid ervan?

Deze blogpost betreft een samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Suzanne Pittoors

    Waar kan ik die perziken en druiven kopen?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*