Aziatische keuken

uienchutney maken

Uienchutney maken

Chutney is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat vetter vlees (eendenbout) of stevige kazen. Het zoete van de chutney doet het perfect bij een lekker stuk Stilton of gorgonzola. En uienchutney maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt voor de uienchutney zowel gele als rode uien gebruiken. Chutney Een chutney […]

larb, laap of laab salade

Larb laap of laab salade

Larb is een frisse vleessalade met een explosie van smaken. De salade wordt larb, laap of laab genoemd en kun je maken van varkensgehakt, kipgehakt of – indien je een vegetarische variant wil – tofugehakt. Larb, laap of laab De salade is oorspronkelijk afkomstig uit Laos, ik ken het echter […]

Vegan pekingeend

Vegan pekingeend van oesterzwammen

Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf! Pekingeend Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend […]

Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen

Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart. Niet alleen leerde ik daar op vakantie de liefde van mijn leven kennen, maar ook zijn we verliefd op de Thaise keuken. Als ik deze pad thai met garnalen eet waan ik me weer op een zonnig strandterras ergens in Thailand. En […]

Maleisische pulled beef

Maleisische pulled beef

Wanneer ik een drukke werkdag voor de boeg heb, bestel ik graag een maaltijd voor het avondeten. Gezonder dan een pizza of de Chinees, en vooral heel erg lekker eten bestel ik bij Marleen kookt. Helemaal als er gerechten zoals deze Maleisische pulled beef op het menu staan! Wanneer je […]

Gebakken banaan of pisang goreng

Wanneer we Chinees eten halen (en dat is best regelmatig) bestellen we altijd wat lekkere extra’s bij de traditionele babi pangang of nasi goreng. Mini loempiaatjes, kroepoek of gebakken banaan. Ook wel pisang goreng genaamd (pisang = banaan, goreng = gebakken). Maar eigenlijk is dit recept ook heel makkelijk zelf […]

Thaise kip in pandanblad

Thaise kip in pandanblad

Dit heerlijke Thaise voorgerecht stond al lang op mijn ‘to cook’ lijst. Onlangs voegde ik de daad bij het woord, scoorde  bij de toko een zak pandang bladeren, een maakte eindelijk deze heerlijke kip in pandanblad! Voorgerecht Wanneer we Thais gaan eten nemen we vaak de schotel met gemende voorgerechten: […]

Thaise geroosterde paprika

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken, en dan met name de Thaise. We eten dan ook regelmatig curries, noodles of nasi. En natuurlijk met allerlei lekkere bijgerechten, zoals deze heerlijke Thaise geroosterde paprika. Bijgerechten Een tafel vol met allerlei lekkere kleine (bij)gerechten. Daar hou ik van. En daarbij […]

dahl van linzen

Indiase dahl van linzen, heerlijk warm comfortfood!

In de herfst stijgt mijn behoefte aan heerlijk warm comfortfood naar grote hoogten. Stoofschotels, ovenschotels, suddervlees, heerlijk allemaal! Een fijne vegetarische variant is deze Indiase dahl van linzen. Dahl Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen die ontvliesd en […]