Aziatische keuken

dahl van linzen

Indiase dahl van linzen, heerlijk warm comfortfood!

In de herfst stijgt mijn behoefte aan heerlijk warm comfortfood naar grote hoogten. Stoofschotels, ovenschotels, suddervlees, heerlijk allemaal! Een fijne vegetarische variant is deze Indiase dahl van linzen. Dahl Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen die ontvliesd en […]

lachha paratha

Laccha Paratha, het lekkerste Indiase brood!

Onlangs deed ik een fantastische Indiase kookcursus van Spice Trip with Paulami. Deze ‘Trip Taste to India’ in de kookstudio van Belle in Rotterdam is echt een aanrader voor iedereen die van de Indiase keuken houdt. Ik deel met jullie het heerlijke recept voor laccha paratha! Trip taste to India […]

gyoza met kip

Gyoza met kip (plus tip voor handig apparaatje!)

Ik ben dol op gyoza, Japanse dumpling, maar niet echt een ster in het vouwen ervan. Toen ik onlangs in de Aziatische supermarkt in de Markthal in Rotterdam een handig apparaatje tegen het lijf liep, moest ik dat wel meenemen. Helemaal omdat het maar € 1,95 kostte. Zou het wat […]

Zoetzure komkommer

Thaise zoetzure komkommer maken

Wanneer ik Aziatisch (Thais, Indiaas of Indonesisch) kook, vind ik het ook leuk om allerlei bijgerechten te maken. Zoals deze lekker frisse Thaise zoetzure komkommer. Lekker fris met een beetje pit! Bijgerechten Geen maaltijd compleet zonder lekkere bijgerechtjes! Zoals naan en chutney bij de Indiase curry. En gefruite uitjes en […]

Gefruite uitjes

Dit is hoe je zelf gefruite uitjes maakt!

Er zijn van die ingrediënten die ik koop zonder er eigenlijk bij stil te staan dat je ze ook zelf kunt maken. Zoals gefruite uitjes voor bij de nasi bijvoorbeeld. Maar eenmaal zelf gemaakt weet je: dit is echt next level lekker! Natuurlijk zijn veel dingen die je zelf maakt lekkerder. […]

mangochutney

Mangochutney maken

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Het is een basis van vruchtenpuree waaraan kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd zoals gember, peper, knoflook en uit. Chutney is vaak een combi van zoet, zuur en pittig tegelijk. Zoals deze mangochutney. Bijgerecht Mangochutney is een heerlijk bijgerecht bij de Indiase […]

nasi goreng

Zonder pakjes en zakjes: Indonesische nasi goreng

Als ik eerlijk ben maakte ik vroeger altijd nasi met een zakje kruidenmix van Conimex. En een zak nasigroente. En dat smaakte me prima. Maar sinds ik op Java geleerd heb om gewoon zelf Indonesische nasi goreng te maken, smaakt mijn maaltijd nog lekkerder! Kruidenmix Gek genoeg zit er in […]

Groene curry soep met noedels

Groene curry soep met noedels

Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken. Een bezoek brengen aan de toko of Aziatische supermarkt is een waar feest voor mij. Gelukkig vind je in de gewone supermarkt ook steeds meer kwalitatief goede producten waarmee je heerlijke gerechten kunt maken, zoals deze groene curry soep met noedels Oerhollands […]