De lotuswortel is de wortel van de Heilige lotus, een wanterplant. Wanneer je de lotuswortel doorsnijdt zie je het prachtige patroon van de zogenaamde luchtkamers. Plakjes lotuswortel zijn dan ook heel decoratief. Ik maakte lotuswortel chips. Lotuswortel De Heilige Lotus komt oorspronkelijk uit Indonesië en India. De wortel kan onderwater […]
Aziatische keuken
Rijstcrackers met zalm
Ik vind het heerlijk om voor de lunch of bij de borrel een variatie aan Aziatische snacks te serveren. Eerder schreef ik al over mijn favoriete snacks op het Aziatisch snack buffet of borrelplank. Deze rijstcrackers met zalm – bekend van TikTok – passen daar zeker goed bij! Rijstcrackers voorbereiden […]
Peking eend pannenkoekjes
Peking eend pannenkoekjes, wij zijn er als gezin dol op. Zelf Peking eend maken is een hele klus, maar dit recept voor zo-goed-als-echte Peking eend pannenkoekjes maak je thuis prima zelf! Uit eten of zelf maken We eten het graag als we uit eten gaan in Chinatown (Full Moon City, op […]
Aziatisch snack buffet of borrelplank
Wij zijn thuis dol op de Aziatische keuken. Van Thailand tot Maleisië, van India tot Indonesië en van Vietnam tot Singapore. Je vindt dan ook veel Aziatische recepten op mijn blog. Naast hoofdgerechten als curry of pad thai zijn we vooral fan van Aziatische snacks. Ik maak dan ook in […]
Edamame boontjes koken
Toen ik nog op kantoor werkte haalde ik ze regelmatig bij de AH to Go als lunch of gezond tussendoortje: gekookte edamame boontjes in de peul. Super lekker, beetje bezigheidstherapie, en nog gezond ook. Maar ook best wel prijzig. Tegenwoordig maak ik ze lekker zelf. Edamame boontjes koken is namelijk […]
10 x de lekkerste Thaise recepten
Gisteren vierden mijn man en ik dat we elkaar exact 30 jaar geleden de eerste kus gaven. In de jungle boven Chiang Mai in Thailand. Wat een tijd hè! Thailand heeft sindsdien dan ook een warm plekje in ons hart. En de Thaise keuken in onze buik, het is één […]
Shrikhand met mango (Indiase hangop)
Deze shrikhand met mango is de Indiase variant van onze hangop. Een eenvoudig te maken maar oh zo smaakvol dessert. De ideale afsluiting van een Indiase maaltijd, zoals mijn favoriete butter chicken curry. Shrikhand Volgens een legende is shrikhand uitgevonden door rondreizende herders. Het werd al ruim 500 jaar voor […]
Bang bang mushrooms
Hoewel ik geen vegetariër ben, probeer ik wel regelmatig een dagje geen vlees of vis te eten. Ik vind het ook heel leuk om vegetarische varianten op favoriete gerechten te bedenken. Van mijn favoriete snack – de bang bang shrimps -maakte ik een heerlijke vegetarische variant: de bang bang mushrooms. […]
Gyoza met paddenstoelen (vegetarisch)
Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken: gyoza. Een heerlijke smaakvolle snack of maaltijd, die – eenmaal gevouwen – ook nog eens in een handomdraai te bereiden zijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd een voorraad in de vriezer heb. Van de Aziatische supermarkt of […]
Nigiri sushi maken
Mijn zoon en ik zijn dol op sushi. Meestal gaan we voor sushi gewoon lekker uit eten, bij Zushi in Amsterdam (met lopende band!) of een all you can eat restaurant. Maar zelf maken is ook leuk en lekker! Ik ben geen ster in het maken van strakke rollen maki […]