Aziatische keuken

Thaise sticky rice mango

Sticky rice mango is een typisch Thais dessert. En het maken ervan is helemaal niet zo moeilijk. Wel heb je wat voorbereidingstijd nodig, omdat je het beste effect bereikt wanneer je de rijst een nachtje laat voorweken. Kwestie van plannen dus, deze Thaise sticky rice mango. Backpackers favourite Ik ben […]

De Thaise keuken: thuis en op vakantie

Ik kan best stellen dat de Thaise keuken mijn favoriete keuken is. Ik heb nog geen gerecht ontdekt dat ik niet lekker vind. Om op vakantie iedere dag Thais te ‘moeten’ eten was dan ook beslist geen straf. Vandaag geef ik een impressie van wat ik allemaal gegeten heb en […]

poké bowl met avocado en krab

Poké bowl met avocado en krab

Je kunt er al lang niet meer omheen: eten uit een kommetje is hip. Ik doe het al jaren, dus leuk dat ik mijzelf nu eens een heuse trendsetter mag noemen haha. Ik weet niet wat het is, maar eten smaakt op een of andere manier fijner als je uit […]

Vlog Thaise kookcursus

Vlog Thaise kookcursus in Chiang Mai

Deze vakantie heb ik een wel heel bijzonder puntje van mijn fifty before fifty ‘bucketlist’ kunnen schrappen: het volgen van een Thaise kookcursus in Chiang Mai (Thailand). En ik heb er gevlogd, zodat jullie vandaag gezellig kunnen meekijken. Mijn allereerste vlog ooit. En geloof me, dat valt nog niet mee. […]

Pad thai met kip

Pad thai met kip. Ik mocht deze maand koken van de blog Duizenden1dag. Komt die naam je bekend voor? Dat klopt, Martine stond onlangs nog in de rubriek Nostalgie en eten. Ik vind het iedere maand weer een feestje om op de aan jou toegewezen blog lekker te gaan rondneuzen […]

opor ayam

Indonesische opor ayam

Ik at voor het eerst opor ayam bij restaurant Garoeda in Den Haag. Een prachtig oud Indonesisch restaurant waar je heerlijk rijsttafels kunt eten. Mijn man en ik vielen als een blok voor een gerecht van supermalse kruidige kip gestoof in kokosmelk. Dat bleek dus de opor ayam te zijn. […]

Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg.  Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]

Oosterse wortelsoep

Oosterse wortelsoep

Ja hoor, ik heb de smaak inmiddels helemaal te pakken. Ik hou van soep! Wie had dat kunnen denken. Voordeel is dat er weer een wereld aan receptjes voor mij opengaan. Zo veel lekkers te proberen! Bovendien is soep de ideale manier om wat extra groente binnen te krijgen. Ik […]

Thaise groene curry met aubergine en kip

Sinds Peter en ik elkaar bijna 24 jaar geleden in Thailand hebben leren kennen hebben wij een zwak voor de Thaise keuken. Vrijwel iedere week komt er wel een Thais gerecht op tafel. Ook omdat je – met een kant-en-klare currypasta – binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel […]

asian pulled beef

Asian pulled beef

Bij collega foodblogger foodensomuchmore kwam ik laatst een recept voor Asian pulled beef tegen. En ik wist meteen dat ik dit moest gaan maken. Ik ben dol op de Aziatische keuken en op langzaam gegaard vlees. Je kunt me bijvoorbeeld wakker maken voor een heerlijke rendaging daging. Dit recept zag […]