Home ┬╗ Indiase raita
Indiase raita

Indiase raita

Indiase raita is een heerlijk fris bijgerecht bij een curry en maakt ook vaak onderdeel uit van een Indiase thali. Het lijkt wel op de Griekse tzatziki, maar aan raita wordt geen knoflook toegevoegd. En ook de komijn geeft het net weer een andere smaaktwist.

Thali met Indiase raita

Thali

Een Indiase thali is een plateau met schaaltjes vol heerlijke gerechten. Thali is het Hindi woord voor ‘bord’. De basis is meestal rijst en naan of roti, en verder vind je er curry, dahl, raita en chutney. In India krijg je dit per persoon geserveerd, in schaaltjes of op een groot bord met meerdere vakken. Thuis maak ik meestal een grote thali, voor het hele gezin. Vind je dat nou wel heel veel werk, gebruik dan voor een of twee gerechten de Indiase maaltijdsauzen van Tilda.

Raita

De raita is bedoeld om eventuele pittige curries een beetje te temperen. Maar het is ook heel lekker om zo te eten, met een stuk naan of roti. 

Indiase raita

Komkommer uitlekken

Je verwijdert het meest water uit de komkommer door deze overlangs te halveren en met een lepel de zaadlijsten te verwijderen. Rasp daarna de komkommer, doe in een zeef en bestrooi met zout. Laat een kwartiertje staan en knijp goed uit.

Indiase raita

Indiase raita

Indiase raita

Een heerlijk fris bijgerecht, van komkommer, yoghurt, munt en komijn
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredi├źnten

  • 1 komkommer
  • 250 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 6 blaadjes verse munt
  • 1 theelepel komijnpoeder

Aan de slag!

  • Snijd de komkommer overlangs door, verwijder de zaadlijsten en rasp grof.
  • Snijd de munt in reepjes
  • Doe in een zeef, bestrooi met zout en laat een kwartiertje staan.
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Doe de uitgeknepen komkommer in een schaal.
  • Voeg de yoghurt, munt en komijn toe en roer door elkaar. Maak af met zout en versgemalen zwarte peper.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*