Je kent het vast, de geur van versgebakken lekkernijen die uit de oven komen. De smaak van de hartige hapjes die je om de neus vliegen voordat je überhaupt de lekkernijen al gezien hebt. Of het nu de feestdagen zijn die voor de deur staan en we ons verheugen op […]
Bijgerecht
Blauwe bessenjam of -confituur
Toen ik laatst via TooGoodToGo maar liefst 600 gram blauwe bessen scoorde, wist ik gelijk dat ik er blauwe bessenjam van wilde maken. De ideale manier om vers fruit te ‘bewaren’! TooGoodToGo Ben je bekend met de app van TooGoodToGo? Hiermee ‘red’ je etenswaren van supermarkten, bakkers, restaurants of hotels […]
Indiase raita
Indiase raita is een heerlijk fris bijgerecht bij een curry en maakt ook vaak onderdeel uit van een Indiase thali. Het lijkt wel op de Griekse tzatziki, maar aan raita wordt geen knoflook toegevoegd. En ook de komijn geeft het net weer een andere smaaktwist. Thali Een Indiase thali is […]
Zelf zuivelproducten maken
Als groot fan van zuivel vind ik het leuk om – als het even kan – zelf zuivelproducten te maken. Het is lang niet altijd sneller, beter of goedkoper, maar zo ontzettend leuk om te doen. Vandaag deel ik de recepten om zelf zuivelproducten als vla, verse kaas en yoghurt […]
10 x barbecue bijgerechten
Ik moet eerlijk zeggen dat wij niet vaak barbecuen. Om een hele logische reden: wij hebben geen tuin. En barbecuen op het balkon is verboden. Soms gaan wij naar het natuurgebied achter ons huis, daar is een veldje waar barbecuen is toegestaan. Ik vind het dan wel altijd reuze gezellig. […]
Groente tempura uit de airfryer
Ik wilde lang niet aan de airfryer, omdat ik snacks stiekem toch lekkerder vind smaken uit het frituurvet. Maar omdat de frituurpan schoonmaken echt mijn meest gehate klus is, het ook niet erg duurzaam en ongezond is, ben ik nu om. En staat deze prachtige Just Vegan Airfryer te pronken […]
Vitello tonnato salade
Ik ben dol op vitello tonnato, het beroemde Italiaanse voorgerecht van kalfsfricandeau met een saus van onder andere tonijn, ansjovis en kappertjes. Alleen eet ik niet vaak een voorgerecht thuis en ook is mijn man geen liefhebber van vis. Tot ik laatst op het – al zeg ik het zelf […]
Doce de tomate met gember roomkaas
Tijdens mijn reisje naar de Alentejo in Portugal proefde ik een heerlijk ‘smeersel’ op een toastje en was spontaan verliefd! Natuurlijk vroeg ik de eigenaresse van de accommodatie direct naar het recept. Het bleek doce de tomate met gember roomkaas en koriander te zijn. Heaven! Doce de tomate of tomatenjam […]
Aardappelgratin met kerrie
Het fijne van bijgerechten uit de oven? Dat je je handen vrij hebt voor bijvoorbeeld het vleesgerecht en de salade. Terwijl de oven het werkt doet bereid jij rustig de overige gerechten of dek je de tafel. Deze aardappelgratin is door de kerrie net even weer anders dan anders. Maar […]
Rösti koekjes met truffel en kaas
Ik hou van rösti. En zelfgemaakt is dit bijgerecht echt veel lekkerder dan de diepvries versie uit de supermarkt. Voor Kerst maakte ik dit recept, een luxe versie van de rösti koekjes met truffel en Parmezaanse kaas. Rösti koekjes Rösti is een nationaal gerecht uit (Duitstalig) Zwitserland en werd oorspronkelijk […]