Labneh is feitelijk de hartige versie van de Hollandse hangop. Een lekkere dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, aangekleed met allerlei lekkernijen. Deze labneh met pistache is heerlijk om te dippen met (Turks) brood! Labneh Labneh is een gerecht uit de midden-oosterse keuken en wordt vooral veel gegeten in Libanon en […]
Bijgerecht
Mosterdkaviaar maken
Mosterd is een heerlijke smaakmaker. Het lijkt ook wel of ik het met de jaren steeds lekkerder ga vinden. En helemaal nu ik mosterdkaviaar ontdekt heb. Lekker next level! Mosterdzaad Voor het maken van mosterdkaviaar (en ook voor het maken van mosterd natuurlijk) heb je mosterdzaad nodig. Dit kun je […]
Zelf paneer maken
Voor een heerlijke Indiase vegetarische curry had ik paneer nodig. Helaas is dit niet zo makkelijk te vinden in de reguliere supermarkt. Wist je dat je paneer zelf maken helemaal niet zo moeilijk is ? Ik vertel je hoe je dat doet! Oh en dat recept voor die heerlijke curry, […]
Komkommersalade met dille
Je kunt het amper een recept noemen, maar toch wil ik deze lekkere komkommersalade met dille niet onvermeld laten op mijn blog. Komkommertijd Komkommertijd is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Maar tegelijkertijd ook de periode waarin de komkommer het best verkrijgbaar […]
Garnalensalade met knoflook
Bij Albert Heijn kocht ik regelmatig een bakje garnalensalade met knoflook van het eigen merk. Heerlijk op een broodje of toastje. Maar zoals wel vaker gebeurt met persoonlijke favorieten: die verdwijnen soms uit de schappen. Nou, dan maak ik het toch lekker zelf! Niet meer verkrijgbaar Tien (!) jaar geleden […]
Soufflé van geitenkaas met lavendel
Hoewel veel mensen denken dat het maken van een kaassoufflé lastig is, blijkt dat echt reuze mee te vallen. Als je het een beetje goed voorbereidt heb je dit heerlijke bijgerecht in een minuutje of 25 op tafel staan. Ik eet het regelmatig naast een stukje vlees of vis en […]