Bijgerecht

mangochutney

Mangochutney maken

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Het is een basis van vruchtenpuree waaraan kruiden en andere smaakmakers worden toegevoegd zoals gember, peper, knoflook en uit. Chutney is vaak een combi van zoet, zuur en pittig tegelijk. Zoals deze mangochutney. Bijgerecht Mangochutney is een heerlijk bijgerecht bij de Indiase […]

ingemaakte radijsjes met kardemom

Ingemaakte radijsjes met kardemom

Radijsjes, ik ben er dol op! Als kind had ik een schooltuintje ter grootte van een stoeptegel en tuinkers en radijsjes waren in mijn herinnering de enige groente die ik daar oogstte. Nog steeds smaken radijsjes voor mij naar ‘vroeger’. Deze ingemaakte radijsjes met kardemom zijn dan ook de volwassen […]

Hartige curry-kokos wafels

Hartige curry-kokos wafels

Toen mijn zoon laatst vroeg om versgebakken wafels voor de lunch – tuurlijk schat – bedacht ik me dat hartige wafels toch ook wel heel lekker moesten zijn. Omdat ik voor die avond Thaise thom kha kai soep op het menu had staan, bedacht ik voor erbij deze hartige curry-kokos […]

walnotenboter

Walnotenboter

Toen ik een poosje geen zuivel mocht eten – en ik kan niet zonder een boterham met kaas voor ontbijt! – probeerde ik allerlei andere hartige alternatieven uit. Ik hou nu eenmaal van brood met hartig beleg. Ik probeerde hartige spreads en hummus maar mijn uiteindelijke favoriet werd deze heerlijke […]

Boerenkoolgratin met kaas

Boerenkoolgratin met kaas

Boerenkool eten wij eigenlijk alleen maar in de stamppot. Lekker met spekjes en jus. Ouderwetse Hollandse kost dus. Maar steeds vaker zie ik bloemkool op andere manieren voorbij komen. Zoals in een salade. Of deze heerlijke boerenkoolgratin met kaas! Gratin Ik ben sowieso dol op ovenschotels, dus toen ik dit […]

Luchtige bruine boter

Smaakvolle delicatesse: luchtige bruine boter

Ik at het ooit eens in een restaurant, als smeersel bij een mandje brood. Boter, zo luchtig als mousse en met een nootachtige smaak. Na wat zoeken via Google kwam ik erachter dat dit opgeklopte luchtige bruine boter moest zijn, een trendy delicatesse in horecaland. Smeersel Nou ben ik sowieso […]

Vegetarische borrelplank

Vegetarische borrelplank voor oud en nieuw

Gastblog door Anne-Marie Blok – Ik vind oud & nieuw de ultieme gelegenheid voor een lekkere vegetarische borrelplank. Gezellig met mensen die je dierbaar zijn aan de hapjes, champagne erbij en samen de oudejaarsconference kijken. Natuurlijk duik ik uitgebreid de keuken in om diverse hapjes te maken. Iets met een […]

eendenborstsalade

Salade met gerookte eendenborst en vijgen

Soms zorgt de manier van opdienen ervoor dat een ‘doodgewone’ salade opeens een ware eyecatcher wordt. Door deze salade met gerookte eendenborst en vijgen op te dienen in een kransvorm, is het een perfect bijgerecht voor je kerstdiner, -buffet of high tea! Truffeldressing Je kunt voor deze salade met gerookte […]

zelf verse geitenkaas make

Zelf verse geitenkaas maken

Voor de foodblogswap van de maand oktober viel mijn oog op een eerdere foodblogswap van Willeke zelf: zelf verse geitenkaas maken. Ik wist al direct, zoek niet verder Anne-Marie, want als ik iets leuk vind, dan is het ‘zelluf doen’! Foodblogswap Bij de maandelijkse foodblogswap kook je een recept van […]

Jalapeno dip met koriander

Alweer wat jaren geleden aten we bij The Fishclub Kijkduin als appetizer een fantastische dip met Turks brood. Ik heb toen wel opgeschreven wat er naar mijn idee allemaal in zat, maar er nooit meer wat mee gedaan. Toen ik onlangs in een foodbox een verse jalapeno peper kreeg, dacht […]