Bijgerecht

Pommes duchesse met truffel

Pommes duchesse met truffel

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Hierbij kook je een recept van een andere foodblogger. Deze maand mocht ik rondneuzen op de blog van Oh my dish. En ik had een missie, ik wilde namelijk een kerstgerecht. Zo sloeg ik twee vliegen in één klap in deze drukke dagen. […]

bechamelsaus

Zonder pakjes en zakjes: bechamelsaus

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een […]

remouladesaus

Remouladesaus (+ 3 bonus sausjes!)

Het is weer bbq-seizoen! En bij barbecueën horen naast veel vlees, stokbrood en salades natuurlijk ook lekkere sausjes. Uit een flesje van Calvé of – vele malen lekkerder – zelfgemaakt! En dat is helemaal niet zo moeilijk! Zoals deze heerlijke verse remouladesaus. De basis van veel sausjes is mayonaise. Deze […]

Homemade pindasaus

Homemade pindasaus

Pindasaus eten we hier in huis niet zo heel erg vaak. Wel altijd bij de nasi of bami, en heel soms bij een stukje vlees of patat. Maar eigenlijk vond ik de pindasaus die ik de winkel koop nooit echt lekker en vrijwel altijd zo zoet! Een vergelijking van etiketten […]

Pinda-pecan pasta

Homemade pindakaas met pecannoten (foodblogswap)

Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de blog mama’tjevanalles van Willeke. Ik oktober maakte ik – geïnspireerd door haar gevulde koeken – al een keer heerlijke gevulde speculaaskoeken en in januari maakte Willeke op haar beurt van mijn blog de salame di cioccolato. En die was heel goed geslaagd! Deze maand […]

Flesje melted snowman & komkommerkerstboom

Er zijn allerlei manieren om het ook kinderen naar de zin te maken tijdens het kerstdiner. Een eigen tafel bijvoorbeeld, met gezellige kerstdecoratie. Of met z’n allen gourmetten, altijd goed. Of een apart menu, met speciale kindergerechten als aardappelsterretjes en pinguin-ijsjes. Of een flesje melted snowman. Vandaag geef ik je […]

Truffelrisotto

Naast ultiem comfortfood is risotto ook nog eens een heerlijk bijgerecht. En mag het wat chiquer, bijvoorbeeld voor een speciaal dinertje of Kerst, serveer dan eens deze truffelrisotto. Een culinaire traktatie! Je kunt de risotto maken met zowel de witte (zomer)truffel als de zwarte wintertruffel. Ik gebruikte hiervoor geweckte truffel […]

Regenboogwortels met honing en noten

Een mooi en makkelijk bijgerecht voor het kerstdiner zijn deze regenboogwortels uit de oven. Een lekkere bite en een zoet/zout smaakcombinatie door de honing en gezouten macadamia-nootjes. Regenboog Wortels zijn er in allerlei kleuren, zoals wit, geel, oranje, rood en paars. De meeste wortels die wij eten zijn oranje. Dat […]

Hasselback aardappel gratin

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Grote aardappelen worden in zeer dunne schijfjes ingesneden en worden vervolgens gebakken in de oven. Krokant van buiten en zacht en gaar van binnen. Ik baseerde hierop mijn eigen versie: de […]

Dennenappels roomkaas

Op Pinterest – een enorme culi-inspiratiebron – kwam ik vorig jaar al een foto tegen van dennenappels roomkaas. Zo leuk, die moest ik een keer maken! Vorig jaar kwam het er niet van maar dit jaar ben ik er op tijd bij! Het is een eenvoudig bijgerechtje, lekker bijvoorbeeld bij de […]