Home » 10 x barbecue bijgerechten
bbq

10 x barbecue bijgerechten

Ik moet eerlijk zeggen dat wij niet vaak barbecuen. Om een hele logische reden: wij hebben geen tuin. En barbecuen op het balkon is verboden. Soms gaan wij naar het natuurgebied achter ons huis, daar is een veldje waar barbecuen is toegestaan. Ik vind het dan wel altijd reuze gezellig. En ik moet eerlijk zeggen: ik eet dan meer van de bijgerechten dan van het vlees (of vis) van de bbq zelf. Herkenbaar? Ik deel vandaag 10 x barbecue bijgerechten.

geschiedenis van beroemde gerechten - barbecue

Barbecue

Eerder schreef ik al over de herkomst van het woord barbecue. Boekaniers in de 17e eeuw, die voeren op de Caribische zee, namen van de inheemse bevolking de techniek over om varkensvlees langzaam te roosteren en daardoor langer houdbaar te maken. Het daartoe gebruikte Spaanse woord barbacoa werd onze barbecue. 

10 x barbecue bijgerechten

stokbrood - barbecue bijgerechten

Stokbrood

Geen barbecue zonder stokbrood. En hoe leuk is het als je kunt zeggen dat je die zelf gebakken hebt? Begin op tijd en geniet van het allerlekkerste zelfgebakken brood.

Verse kruidenboter

Kruidenboter

En geen stokbrood dan weer zonder kruidenboter. En echt, die is alleen maar lekker wanneer je ‘m zelf maakt. Kleine moeite, groot plezier. En je kunt het prima invriezen! Een lekker alternatief is deze luchtige bruine boter.

peperroomsaus

Sauzen

Eerder schreef ik al een artikel met de lekkerste sauzen voor bij de bbq. Warme sauzen zoals pindasaus of pepersaus, maar ook koude sauzen als aioli en remoulade. Lekker!

Koude komkommersoep met kokos en fetaKoude komkommersoep

Terwijl je gasten wachten op het vlees, serveer jij op een warme zomeravond deze heerlijke verfrissende koude komkommersoep met kokos en feta.

Aardappelsalade - barbecue bijgerechten

Aardappelsalade

Nog zo’n klassieker is deze heerlijke (koude of lauwwarme) aardappelsalade

jalapenodip

Jalapeno dip met koriander

Deze fris pittige jalapeno dip met koriander is heerlijk om met Turks brood in te dippen. Het is mijn favoriete dip, je blijft er van eten!

de lekkerste pastasalades

Pastasalade

Er gaat niets boven een heerlijke pastasalade. Ik heb al veel recepten op mijn blog staan en verzamelde ook een heleboel pastasalades van collega foodbloggers!

Camembert uit de oven

Camembert

Deze camembert (met rozemarijn en honing!) maak ik meestal klaar in de oven, maar kan natuurlijk ook perfect op de bbq. En dan maar lekker dippen met (stok)brood!

jalapeño poppers - barbecue bijgerechten

Jalapeno poppers

Ik maakte deze heerlijke jalapeno poppers ook klaar in de oven, maar ze zijn ook perfect te bereiden op de bbq! Ook lekker met een plakje spek eromheen gewikkeld.

Grilled Caesar salad

Grilled Caesar salad

Wist je dat je de beroemde Caesar salade ook heel goed kunt bereiden op de bbq? Ik vertel je hoe!

Wat zijn jouw favoriete barbecue bijgerechten?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*