Home » Smaakvolle delicatesse: luchtige bruine boter
Luchtige bruine boter

Smaakvolle delicatesse: luchtige bruine boter

Ik at het ooit eens in een restaurant, als smeersel bij een mandje brood. Boter, zo luchtig als mousse en met een nootachtige smaak. Na wat zoeken via Google kwam ik erachter dat dit opgeklopte luchtige bruine boter moest zijn, een trendy delicatesse in horecaland.

Luchtige bruine boter

Smeersel

Nou ben ik sowieso fan van brood met smeersels. Van simpele gezouten roomboter tot verse kruidenboter of zelfgemaakte aioli. Deze luchtige bruine boter is een heerlijke en smaakvolle aanvulling hierop. Ik moet alleen wel oppassen dat ik er niet zoveel van eet dat ik mijn hoofdgerecht niet meer op kan!

Je kunt het bijna geen receptje noemen, de bereiding is redelijk simpel. Maar je moet het maar net ff weten hè. Het is wel aan te raden de boter dezelfde dag te gebruiken. En na bereiding in ieder geval te bewaren buiten de koelkast. In de koelkast wordt de boter uiteindelijk weer hard.

Luchtige bruine boter

Wat heb je nodig (1 portie):

Extra: (beslag)kom met ijswater, handmixer

Smelt de roomboter in een pannetje op matig vuur. Hou goed in de gaten, als de boter lichtbruin is (karamelkleur) dan is het goed. Haal van het vuur en laat een minuut of 10 afkoelen. Zet het pannetje (of een ander schaaltje dat beter past) in de kom met ijswater en klop met de handmixer net zolang tot de boter licht en luchtig is als mousse. Voeg zeezoutvlokken toe naar smaak.

Serveer met vers brood en geniet!

Summary
recipe image
Recipe Name
Luchtige bruine boter
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*