pittige gehaktrolletjes

Pittige gehaktrolletjes

Als je nog op zoek bent naar een lekkere snack voor oudejaarsavond, misschien dat je deze pittige gehaktrolletjes een keer wilt proberen? Je kunt ze ook prima voorbereiden en invriezen.

pittige gehaktrolletjes

Filodeeg

Het is even een gepruts, werken met het flinterdunne filodeeg. Maar dat zorgt juist voor dat lekkere knapperige snackje! Het werkt het handigst wanneer je een vochtige theedoek op de ontdooide velletjes filodeeg legt. Op deze manier drogen ze niet zo snel uit.

pittige gehaktrolletjes

Kruiden

Je kunt het gehakt kruiden naar smaak. Meer fan van kerrie? Voeg lekker veel kerriepoeder toe. Of nog wat sambal, om het nog pittiger te maken! Of Mexicaanse kruidenmix.

De rolletjes zijn een behoorlijk stevige snack. Je zou ze ook kunnen halveren en 16 mini rolletjes kunnen maken.

pittige gehaktrolletjes

Pittige gehaktrolletjes

Wat heb je nodig:

  • 8 vierkante vellen filodeeg
  • 250 gram gehakt
  • Teentje knoflook
  • ½ jalapeno peper
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • Peper en zout
  • olijfolie
  • ongeveer 100 gram roomboter

Maak eerst de vulling: verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu ook de kruiden, de fijngesneden jalapeno peper en de lenteui in ringetjes toe. Breng verder op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de filodeeg. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

Besmeer een vierkante plak filodeeg met gesmolten boter en leg deze diagonaal (met de punt naar beneden) voor je neer. Verdeel wat gehaktvulling onderaan de plak en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het filodeeg vervolgens strak naar boven. Leg alle rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bovenkant van de rolletjes met de gesmolten boter en bak deze goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Serveer met chilisaus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*