Snack

Tartelettes met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes

Sinds ik tartelettes heb ontdekt bak ik me drie slagen in de rondte. Tot nu toe wel altijd zoet, zoals deze favoriete lemon meringue tartelettes. Maar omdat mijn voorkeur meestal toch uit gaat naar hartig, probeerde ik onlangs eens hartige tartelettes te maken. Eenvoudig met kant-en-klaar bladerdeeg. Het resultaat was […]

Gambas al ajillo of garnalen met knoflook

Een van de lekkerste Spaanse tapas vind ik de gambas al ajillo ofwel garnalen met knoflook. En dan vooral heerlijk dippen met vers brood in die smaakvolle knoflook olie. Ik bestel het altijd wanneer ik in Spanje ben. Maar je maakt het ook heel gemakkelijk thuis! Tapasschaaltjes en -plankjes Het […]

Vier heerlijke hapjes voor de kerstborrel

Door gastblogger Dieneke – Ondanks dat ik heel lang de kerstdagen niet echt leuk vond – ik vond het vooral dagen van veel moeten met veel te veel eten – ben ik nu helemaal om en geniet ik er volop van. Zeker de periode voor de kerst vind ik al […]

bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht, deze bruschetta met verse vijgen en geitenkaas. Met wat honing erbij een haast klassieke smaakcombinatie die bijna iedereen wel lekker vindt. De perfecte snack voor het aankomende zomerweekend dus! Verse vijgen Verse vijgen zijn een echte delicatesse. Zo ontzettend lekker en perfect te combineren met […]

geitenkaaslollies met pistachecrumble

Geitenkaaslollies met pistachecrumble

Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog  op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]

Mix & Match: traditionele gerechten in de mix

Gastblog door Dieneke – Heerlijk, het is lente! Langzaam beginnen de plantjes weer tot leven te komen. Worden we ’s morgens weer door de vogeltjes gewekt. En als dan opeens het zonnetje doorbreekt, kunnen we weer lekker naar buiten. Wat een geluk hebben we al met het weer gehad. Alleen […]

mini kaassoufflés

Zelf mini kaassoufflés maken + variatietips

Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de prachtige blog van Tessa van Patesserie. En hoewel je zou denken dat ik als een blok zou vallen voor één van de zoete lekkernijen op haar blog werden het de mini kaassoufflés. Omdat dat één van mijn favoriete frituursnacks is […]

gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes

Gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes of Bombay beignets

Tijdens onze twee reizen door India kwamen we regelmatig in gebieden waar enkel vegetarisch werd gegeten. Tot grote teleurstelling van mijn man, die graag een stukje vlees mag eten. Groot was onze verrassing dan ook dat we eigenlijk iedere dag ontzettend goed aten, zonder dat daar een dier voor geslacht […]

gevulde eieren met kerriemayonaise

My happy kids: gevulde eieren met kerriemayonaise

Gevulde eieren, dat was denk ik het eerste recept dat Bodhi ooit maakte. Op de naschoolse opvang, waar hij zijn eerste kookcursus deed. Leuk hè, dat ze dat soort dingen daar organiseerde. Het is dan ook nog steeds een favoriete snack hier in huis, vooral de gevulde eieren met kerriemayonaise. […]

Verse kruidenboter

Zonder pakjes en zakjes: verse kruidenboter

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]