Snack

Vier heerlijke hapjes voor de kerstborrel

Door gastblogger Dieneke – Ondanks dat ik heel lang de kerstdagen niet echt leuk vond – ik vond het vooral dagen van veel moeten met veel te veel eten – ben ik nu helemaal om en geniet ik er volop van. Zeker de periode voor de kerst vind ik al […]

bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Bruschetta met verse vijgen en geitenkaas

Een heerlijk borrelhapje of voorgerecht, deze bruschetta met verse vijgen en geitenkaas. Met wat honing erbij een haast klassieke smaakcombinatie die bijna iedereen wel lekker vindt. De perfecte snack voor het aankomende zomerweekend dus! Verse vijgen Verse vijgen zijn een echte delicatesse. Zo ontzettend lekker en perfect te combineren met […]

geitenkaaslollies met pistachecrumble

Geitenkaaslollies met pistachecrumble

Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag was ik nog  op zoek naar een lekker hartig en kleurrijk receptje. Ik had nog een sinaasappel liggen en een peterselieplantje op mijn aanrecht staan. Nog even naar de markt voor een zakje gepelde gebrande pistachenootjes en het recept […]

Mix & Match: traditionele gerechten in de mix

Gastblog door Dieneke – Heerlijk, het is lente! Langzaam beginnen de plantjes weer tot leven te komen. Worden we ’s morgens weer door de vogeltjes gewekt. En als dan opeens het zonnetje doorbreekt, kunnen we weer lekker naar buiten. Wat een geluk hebben we al met het weer gehad. Alleen […]

mini kaassoufflés

Zelf mini kaassoufflés maken + variatietips

Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van de prachtige blog van Tessa van Patesserie. En hoewel je zou denken dat ik als een blok zou vallen voor één van de zoete lekkernijen op haar blog werden het de mini kaassoufflés. Omdat dat één van mijn favoriete frituursnacks is […]

gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes

Gefrituurde Indiase bloemkoolroosjes of Bombay beignets

Tijdens onze twee reizen door India kwamen we regelmatig in gebieden waar enkel vegetarisch werd gegeten. Tot grote teleurstelling van mijn man, die graag een stukje vlees mag eten. Groot was onze verrassing dan ook dat we eigenlijk iedere dag ontzettend goed aten, zonder dat daar een dier voor geslacht […]

gevulde eieren met kerriemayonaise

My happy kids: gevulde eieren met kerriemayonaise

Gevulde eieren, dat was denk ik het eerste recept dat Bodhi ooit maakte. Op de naschoolse opvang, waar hij zijn eerste kookcursus deed. Leuk hè, dat ze dat soort dingen daar organiseerde. Het is dan ook nog steeds een favoriete snack hier in huis, vooral de gevulde eieren met kerriemayonaise. […]

Verse kruidenboter

Zonder pakjes en zakjes: verse kruidenboter

Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder teveel te betalen of een teveel aan […]

Kaastengels van Sandy

Kaastengels van Sandy

In juni was het alweer een jaar geleden dat mijn collega Sandy – veel te jong – is overleden. Het leven is soms zo oneerlijk. Ik herinner mij Sandy als een lieve, vrolijke, levenslustige en mooie vrouw. En als fantastische moeder van twee kinderen (haar jongste zoon was een week ouder […]