Ik weet eigenlijk niet goed of ik deze lekkere snack nou kaas-mosterd koekjes of kaas-mosterd broodjes moet noemen. Wat ik wel weet: ze zijn makkelijk te maken en ontzettend lekker. Dus wat maakt dan ook uit hoe ze heten toch? Marne mosterd Als 50+ foodie weet ik inmiddels wel waar […]
Snack
Gemakkelijke gekarameliseerde uientaartjes
Deze gekarameliseerde uientaartjes zijn feitelijk mini hartige tarte tatins. Heerlijk met sjalotjes en geitenkaas! Een heerlijke borrelsnack of, zoals ik graag doe, een fantastische lunch! Eigenlijk heb ik, op de geitenkaas na, de rest van de ingrediënten ook altijd wel in huis. Dus snel maken deze heerlijke (en gemakkelijke!) hartige […]
Kaasvlinders
Meestal test ik een recept wel een keer of twee, drie voordat deze op de blog verschijnt. In het geval van deze kaasvlinders was dat echt geen straf! Want man oh man, wat zijn dit toch een heerlijke dooreters. Je moet wel een beetje plannen om ze op het juiste […]
Mini Scotch eggs of vogelnestjes
Op mijn blog staat al sinds 2018 het recept voor Scotch eggs. Gehaktballen met erin verstopt een gekookt ei. Gemaakt op zowel de traditionele manier als op de Hollandse manier, de zogenaamde vogelnestjes. In die blog vertelde ik dat het me nog niet gelukt is om een mini versie te […]
Brie brûlée
De wintermaanden en natuurlijk ook de feestdagen lenen zich bij uitstek voor lekkere borrelhapjes. En mij mag je persoonlijk ’s nachts wakker maken voor deze verrukkelijke brie brûlée! Hartig & zoet Crème brûlée hoort ook zeker bij mij toetjes top 3 (na chocolademousse en tiramisu!). En de combi hartig en […]
Kruidenboterkaars
Wil je weer eens wat anders op je borrelplank deze Kerst? Maak dan eens deze kruidenboterkaars. Lekker brood erbij en dippen maar! Geklaarde boter Om te zorgen dat de boter niet ‘verbrandt’ moet je geklaarde boter maken. Dat is helemaal niet moeilijk! Geklaarde boter gebruik ik ook altijd voor mijn […]
Pimientos de padron
Pimientos de padron, een heerlijk Spaanse tapas gerechtje, deze kleine groene geblakerde pepertjes. De pepers zijn niet heet, eerder mild en zoet. Ik ben er dol op! Ik geef je het eenvoudige recept. Spaanse tapas Serveer de pimientos de padron samen met andere lekkere tapas als gambas al ajillo, brood […]
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip
Een gezonde maar toch heerlijke snack? Zoek niet verder, want deze geroosterde bloemkoolroosjes met tahin dip wil je! En heb je een airfryer, dan staat deze heerlijke snack ook nog eens binnen een kwartier op tafel! Bloemkoolroosjes Een groot deel van mijn leven heb ik geen bloemkool gegeten. Ik kom […]
Gefrituurde uienringen in bierbeslag
Mijn zoon Bodhi (18) zit op de International Hotel and Management School. Met een heel divers vakkenpakket, waaronder ook koken en serveren. Voor zijn kookexamen afgelopen juni moest hij o.a. zelf mayonaise en gefrituurde uienringen in bierbeslag maken. Natuurlijk oefenden we dat ook nog even thuis. Het heerlijke recept deel […]
Bruschetta uit de airfryer
Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]