Snack

Gevulde kaassoesjes

Voor de maandelijkse foodblogswap mocht ik koken van de blog van Lisette, die samen met haar vriend en twee dochtertjes een chambres & table d’hôtes runt in Frankrijk. Op www.onzefransekeuken.nl vind je veel van de recepten terug die zij voor haar gasten klaarmaakt, in het hoogseizoen maar liefst zes avonden in […]

Homemade corndogs

Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat […]

Zelf mayonaise maken

Het stond al een poosje op mijn food bucketlist: zelf mayonaise maken. Ik had dat dus echt nog nooit gedaan. En op een of andere manier leek het me super lastig. Maar na wat Youtube filmpjes te hebben bestudeerd kwam ik er al snel achter dat je twee methodes hebt. […]

Tip voor Vaderdag: kaneelbroodjes

Morgen is het vaderdag! Daarom wil ik met jullie dit eenvoudige maar o zo lekkere recept voor kaneelbroodjes delen! Want het allermooiste vaderdagcadeau is wat mij betreft altijd zelfgemaakt! Tekeningen, asbakken van klei (okay, in de jaren 80/90, nu natuurlijk allang niet meer), papieren stropdassen, waardebonnen voor autowassen, allemaal cadeaus die […]

Groentechips

In de Food we love box van april zaten Violet queen perupas aardappelen. En aangezien ik dit kwartaal nog de groentechips op mijn food bucketlist had staan leek het me leuk om deze prachtige paarse aardappeltjes hiervoor te gebruiken. Ik kocht ook nog een grote winterwortel en een zoete aardappel. […]

44 miljoen moestuintjes…..dat zijn een heleboel radijsjes (+ receptje tzatziki radijs)

Tijdens de afgelopen actie heeft Albert Heijn maar liefst 44 miljoen (!) moestuintjes weggegeven. Vier-en-veertig miljoen! Dat zijn een heleboel radijsjes, worteltjes, bosaardbeien en basilicumplantjes! Er even vanuit gaande dat die miljoenen tuintjes ook allemaal zijn uitgepakt, bewaterd en bezaaid. En daarna nog meer water hebben gehad. Vervolgens zijn omgepot […]

Snack attack! Geroosterde kikkererwten

Trek in een lekkere en toch gezonde snack? Maak dan eens deze geroosterde kikkererwten. Boordevol ijzer, vitame B en eiwitten. Maar ook gewoon erg lekker! Ik gebruikte dit keer de Baharat kruidenmix van Jonnie Boer. Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch en is populair in het Midden Oosten. Het […]

Vier de lente met deze cheesecake strawberries!

Hoera, het is lente! Ik ben een echt lente mens, word blij van de eerste zonnestraaltjes, krokussen en narcissen! Weg met de ovenschotels en de stamppotten, erin met de pastasalades en veel vers fruit! In de supermarkt vond ik een doos prachtige grote aardbeien. Ideaal voor dit leuke en simpele recept […]

Foodblogswap: chocolade havermoutrepen met dadels

Op Facebook ben ik lid van een besloten groep ‘Foodbloggers’. Op deze digitale ontmoetingsplek wisselen we tips uit, kun je vragen stellen en hebben we het vooral veel over eten, eten en nog eens eten! Iedere maand wordt er een foodblog swap georganiseerd. Je krijgt dan door welk blog aan […]

Voortreffelijke kaaskoekjes!

Bijna weekend! Eén van de aller, aller, allerlekkerste snacks voor bij een glaasje wijn of port zijn deze kaaskoekjes. Met goede ingrediënten en wat tijd geniet je dit weekend van kaaskoekjes die in één woord voortreffelijk zijn! Wat heb je nodig: 100 gram bloem 100 gram roomboter 100 gram geraspte […]