Snack

halloumi frietjes met rozenharissa dip

Halloumi frietjes met rozenharissa dip

Ik at voor het eerst halloumi tijdens mijn culinaire reis naar Cyprus. En voor het eerst halloumi frietjes bij het hippe Club Vers in Den Haag. Die moest ik een keer namaken! Het is een makkelijk recept, en super smaakvol met de rozenharissa dip! Halloumi Halloumi is een Cypriotische geitenkaas. Door […]

Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn

Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn

Er zijn maar weinig dingen waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken. Ik vind slapen gewoon lekker. Maar voor homemade kaaskoekjes spring ik direct uit mijn bed! Deze Parmezaanse kaaskoekjes met rozemarijn maak ik vaak en graag. Hartige kaaskoekjes Ik roep het wel vaker op mijn blog, ik […]

gyoza maken

Gyoza maken

Ik moet nog wat oefenen met vouwen maar oh wat is gyoza maken toch lekker en helemaal niet moeilijk! Super fijn om altijd een voorraadje in de vriezer te hebben! Gyoza Als ik ergens gyoza op de kaart zie staan bestel ik het bijna altijd. Zoals bij Wagamama bijvoorbeeld. Gyoza […]

Kleine hartige taartjes

Review “Kleine hartige taartjes” en recept gougères

Sinds ik de tartelettes van Petit Gâteau heb ontdekt bak ik bijna alleen nog maar kleine taartjes. Ideaal qua formaat en de perfecte basis om mee te variëren. Petit Gâteau komt nu met een nieuw kookboek voor alle liefhebbers van hartig: kleine hartige taartjes! Kleine hartige taartjes In dit kookboek […]

shoarma van oesterzwammen

Vegetarische shoarma van oesterzwammen

In de nationale week zonder vlees mag dit heerlijke recept voor vegetarische shoarma van oesterzwammen niet ontbreken. Diervriendelijk comfortfood, wat wil je nog meer?! Week zonder vlees De nationale week zonder vlees vindt plaats van 9-15 maart 2020 en is een initiatief van Isabel Boerdam van De hippe vegetariër. Omdat […]

pittige gehaktrolletjes

Pittige gehaktrolletjes

Als je nog op zoek bent naar een lekkere snack voor oudejaarsavond, misschien dat je deze pittige gehaktrolletjes een keer wilt proberen? Je kunt ze ook prima voorbereiden en invriezen. Filodeeg Het is even een gepruts, werken met het flinterdunne filodeeg. Maar dat zorgt juist voor dat lekkere knapperige snackje! […]

Vegetarische borrelplank

Vegetarische borrelplank voor oud en nieuw

Gastblog door Anne-Marie Blok – Ik vind oud & nieuw de ultieme gelegenheid voor een lekkere vegetarische borrelplank. Gezellig met mensen die je dierbaar zijn aan de hapjes, champagne erbij en samen de oudejaarsconference kijken. Natuurlijk duik ik uitgebreid de keuken in om diverse hapjes te maken. Iets met een […]

Tartelettes met gekarameliseerde ui en pijnboompitjes

Sinds ik tartelettes heb ontdekt bak ik me drie slagen in de rondte. Tot nu toe wel altijd zoet, zoals deze favoriete lemon meringue tartelettes. Maar omdat mijn voorkeur meestal toch uit gaat naar hartig, probeerde ik onlangs eens hartige tartelettes te maken. Eenvoudig met kant-en-klaar bladerdeeg. Het resultaat was […]

Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan […]

Gambas al ajillo of garnalen met knoflook

Een van de lekkerste Spaanse tapas vind ik de gambas al ajillo ofwel garnalen met knoflook. En dan vooral heerlijk dippen met vers brood in die smaakvolle knoflook olie. Ik bestel het altijd wanneer ik in Spanje ben. Maar je maakt het ook heel gemakkelijk thuis! Tapasschaaltjes en -plankjes Het […]