Ik weet eigenlijk niet goed of ik deze lekkere snack nou kaas-mosterd koekjes of kaas-mosterd broodjes moet noemen. Wat ik wel weet: ze zijn makkelijk te maken en ontzettend lekker. Dus wat maakt dan ook uit hoe ze heten toch?
Marne mosterd
Als 50+ foodie weet ik inmiddels wel waar Abraham de mosterd haalt. Bij Marne natuurlijk! Al sinds 1895 leverancier van de lekkerste mosterd. Door de verbeterd receptuur en de vernieuwde uitstraling zijn ze niet voor niets als lekkerste getest. Ik ben zelf groot fan van de grove Groningse mosterd. Maar voor dit recept gebruikte ik de lekker scherpe Dyon mosterd.
Koken met mosterd
In Nederland wordt mosterd vooral gebruikt als smaakmaker bij bijvoorbeeld worst, kaas of een kroket. Maar wist je dat je mosterd heel goed kan verwerken in allerlei gerechten? Van een lekkere mosterd soep tot deze heerlijke kippendijfilets in mosterd roomsaus! Ook is het leuk om een keer zelf mosterd te maken.
Kaas-mosterd koekjes
Wat heb je nodig:
- huishoudfolie
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 3 eetlepels Dyon mosterd
- 100 gram oude kaas geraspt
- 1 ei
- 1 takje verse dragon optioneel
Aan de slag!
- Rol het bladerdeeg uit. Bestrijk de gehele oppervlakte met de mosterd. Bestrooi met de geraspte kaas. Rol strak op, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de vriezer. Dat snijdt straks een stuk makkelijker!1 rol koelvers bladerdeeg, 3 eetlepels Dyon mosterd, 100 gram oude kaas
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol met een scherp mes in dunne plakjes van ca. 1 cm. Leg ze op de bakplaat.
- Klop het ei los en bestrijk de rolletjes met het ei. Bak in ca. 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Hak de verse dragon grof en strooi over de koekjes.1 ei, 1 takje verse dragon
Ik heb de mosterd opgestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.