Home » Kippendijen in mosterdroomsaus
Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Deze kippendijen in mosterdroomsaus is typisch een gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je toch veel indruk maakt. En vrijwel iedereen vind het lekker! De Franse mosterd is mild van smaak en past uitstekend bij kip.

Marne mosterd

Marne is al sinds 1895 dé mosterdmaker van Nederland. Een echt Nederlands bedrijf uit Groningen. In mei bestaan ze zelfs alweer 128 jaar. Ze maken de mosterd op ambachtelijke manier met trots en passie. Dit doen zij door gebruik te maken van ouderwetse molenstenen voor het maalproces. Ik mocht een aantal mosterd proberen uit de nieuwe en verbeterde mosterd lijn. Marne Mosterd heeft de recepturen aangepast en deze zijn als lekkerste uit de tests gekomen.

Orzo

Ik serveer de kippendijen in mosterdroomsaus met orzo. Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. De perfecte begeleider van de heerlijke romige saus wat mij betreft! Maar je kunt het ook prima serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of rijst. Met orzo maak je ook eenvoudig ‘orzotto‘, de snellere versie van risotto!

Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Een heerlijk gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je veel indruk maakt!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: comfort food
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • 3 eetlepels Marne Franse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Aan de slag!

  • Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met zout en peper en de bloem.
  • Verhit de olijfolie en 10 gram boter in een hapjespan en bak de kippendijen rondom bruin in ca. 10 minuten. Neem uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan op matig vuur de resterende 40 gram roomboter. Voeg er vervolgens de bouillon, mosterd en honing aan toe.
  • Roer los en doe er dan ook de room en een scheutje witte wijn bij (optioneel). Breng aan de kook.
  • Voeg wanneer het kookt de kippendijen toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes inkoken.
  • Hak de peterselie fijn. Bestrooi voor serveren met peterselie en amandelschaafsel. Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.

Notities

Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*