Vlees

Perfecte ribeye bakken

De perfecte ribeye bakken

Wij proberen thuis gevarieerd en goed te eten. Een eetpatroon dat zowel vlees, vis als vegetarische gerechten bevat. En wanneer we vlees eten, dan kiezen we voor kwaliteit. Geen plofkip of supermarkt gehakt dus. Ik eet liever een klein stukje echt goed vlees, dan een pan vol. Zoals een perfecte […]

surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes voor op de bbq

Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]

Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Een heerlijk gerecht voor bij de paasbrunch of het paasdiner, smaakt zowel warm als koud fantastisch. Dit gehaktbrood met ei is makkelijk om te maken en lust bijna iedereen! Gehakt met ei Ik at voor het eerst een gehaktbal met ei – een zogenaamd scotch egg – op vakantie in […]

stoofvlees in bier

Stoofvlees in bier, winters comfort food!

Toen ik onlangs in een artikel wilde linken naar dit favoriete recept van mijn man, kwam ik er achter dat ik die nog helemaal niet op mijn blog had staan! Daarom vandaag dit heerlijke winterse recept voor stoofvlees in bier. Sukadelappen voor stoofvlees Ik gebruik altijd het liefste sukadelappen. Het […]

saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Dit heerlijke vleesgerecht van kalfsoester leent zich bij uitstek voor het kerstdiner. Je kunt het recept deels voorbereiden en de bereiding neemt maar weinig tijd in beslag. Saltimbocca alla romana is ook nog eens heel erg lekker! Saltimbocca De betekenis van saltimbocca is letterlijk ‘spring in de mond’. Het is […]

kip in nederland - kippen

Kip in Nederland, lekker en veelzijdig!

Deze week was ik aanwezig op een – vanwege corona – online event over kip in Nederland. Het event werd gepresenteerd door René Pluijm, tv-chef van ‘Pluijm’s eetbare wereld’. Nederlandse pluimveehouderij De Nederlandse pluimveehouderij is toonaangevend in de wereld. Er werken in de pluimveeverwerkende industrie in Nederland meer dan 11.000 […]

saté babi met pindasaus

‘Alle Indische keukengeheimen’ en recept saté babi

Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en saté tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]

Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan […]

parelhoen met zuurkool uit de oven

Parelhoen met zuurkool uit de oven

Recepten met groot vlees zie je – buiten de feestdagen dan – niet zo vaak voorbijkomen in bladen en op foodblogs. En dat terwijl groot vlees eigenlijk eenvoudig te bereiden en heel smakelijk is! Deze parelhoen met zuurkool uit de oven is zalig in al zijn eenvoud! En geserveerd met […]