Gastblog door Elsa van Seizoenenblog – Kalfsbiefstuk gevuld met winterpeen en chorizo is een traditioneel gerecht uit Portugal genaamd lagarto. Lagarto beteken hagedis in het Nederlands. Dit gerecht kan in de braadpan, slow cooker of in de oven gemaakt worden. Ik heb gekozen om het in de oven te bereiden. […]
Vlees
Piccata di pollo
Volop heet dit gerecht piccata di pollo al limone. Meestal wordt piccata gemaakt met kalfsvlees. Ik maakte een versie met kip. Het is een lekker, licht, gemakkelijk en goedkoop gerecht, dat toch heel luxe aandoet. Tip voor het kerstdiner? En deze piccata di pollo staat ook nog eens in een […]
Kippendijen in mosterdroomsaus
Deze kippendijen in mosterdroomsaus is typisch een gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je toch veel indruk maakt. En vrijwel iedereen vind het lekker! De Franse mosterd is mild van smaak en past uitstekend bij kip. Marne mosterd Marne is al sinds 1895 dé mosterdmaker van […]
Japanse wagyu, het ultieme stuk vlees!
Een vegetariër zal ik nooit worden, daarvoor houd ik te veel van een goed stuk vlees of verse vis. Maar ik ben wel van mening dat je beter minder en echt goed vlees kunt eten, dan iedere dag een kiloknaller op je bord. En met een Japanse wagyu ribeye bijvoorbeeld, […]
10 x recepten met kip
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees: kip! Gek, hoe zo’n reclame slogan in je hoofd kan blijven hangen (de commercial is uit 2010!). Maar het klopt wel, kip is inderdaad reuze veelzijdig. Ik heb dan ook best wel wat lekkere recepten met kip op mijn blog staan. Ik zet er […]
Vitello tonnato
Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]