Home » Vlees

Vlees

piccata di pollo

Piccata di pollo

Volop heet dit gerecht piccata di pollo al limone. Meestal wordt piccata gemaakt met kalfsvlees. Ik maakte een versie met kip. Het is een lekker, licht, gemakkelijk en goedkoop gerecht, dat toch heel luxe aandoet. Tip voor het kerstdiner? En deze piccata di pollo staat ook nog eens in een […]

Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Deze kippendijen in mosterdroomsaus is typisch een gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je toch veel indruk maakt. En vrijwel iedereen vind het lekker! De Franse mosterd is mild van smaak en past uitstekend bij kip. Marne mosterd Marne is al sinds 1895 dé mosterdmaker van […]

Japanse wagyu, het ultieme stuk vlees!

Een vegetariër zal ik nooit worden, daarvoor houd ik te veel van een goed stuk vlees of verse vis. Maar ik ben wel van mening dat je beter minder en echt goed vlees kunt eten, dan iedere dag een kiloknaller op je bord. En met een Japanse wagyu ribeye bijvoorbeeld, […]

Recepten met kip

10 x recepten met kip

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees: kip! Gek, hoe zo’n reclame slogan in je hoofd kan blijven hangen (de commercial is uit 2010!). Maar het klopt wel, kip is inderdaad reuze veelzijdig. Ik heb dan ook best wel wat lekkere recepten met kip op mijn blog staan. Ik zet er […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash uit ‘Met mes & stokjes’

Het was in 2020 één van de laatste events voor corona echt uitbrak en alles op slot ging: de lunch thuis bij Mascha Lammes en Ronald Giphart, ter ere van de lancering van hun kookboek ‘De wereld Thuis’. Meer dan anderhalf jaar verder – en nog steeds niet coronavrij helaas […]

Kerstdiner

Feest op tafel met gevulde kalkoen

Altijd al eens zo’n prachtige gevulde kalkoen als centerpiece van je kersttafel willen maken? Grijp deze kerstmis je kans! Traditionele gevulde kalkoen Ik bestelde mijn gevulde kalkoen eenvoudig online bij Grutto. De kalkoen is traditioneel gevuld met tutti-frutti (pruimen, abrikozen, peren en appel) en kalkoengehakt. Omdat de kalkoen al is […]

Perfecte ribeye bakken

De perfecte ribeye bakken

Wij proberen thuis gevarieerd en goed te eten. Een eetpatroon dat zowel vlees, vis als vegetarische gerechten bevat. En wanneer we vlees eten, dan kiezen we voor kwaliteit. Geen plofkip of supermarkt gehakt dus. Ik eet liever een klein stukje echt goed vlees, dan een pan vol. Zoals een perfecte […]

surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes voor op de bbq

Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes! Surf en turf In 1995 kenden we nog geen Starbucks […]

Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Een heerlijk gerecht voor bij de paasbrunch of het paasdiner, smaakt zowel warm als koud fantastisch. Dit gehaktbrood met ei is makkelijk om te maken en lust bijna iedereen! Gehakt met ei Ik at voor het eerst een gehaktbal met ei – een zogenaamd scotch egg – op vakantie in […]