Vlees

Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Een heerlijk gerecht voor bij de paasbrunch of het paasdiner, smaakt zowel warm als koud fantastisch. Dit gehaktbrood met ei is makkelijk om te maken en lust bijna iedereen! Gehakt met ei Ik at voor het eerst een gehaktbal met ei – een zogenaamd scotch egg – op vakantie in […]

stoofvlees in bier

Stoofvlees in bier, winters comfort food!

Toen ik onlangs in een artikel wilde linken naar dit favoriete recept van mijn man, kwam ik er achter dat ik die nog helemaal niet op mijn blog had staan! Daarom vandaag dit heerlijke winterse recept voor stoofvlees in bier. Sukadelappen voor stoofvlees Ik gebruik altijd het liefste sukadelappen. Het […]

saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Dit heerlijke vleesgerecht leent zich bij uitstek voor het kerstdiner. Je kunt het deels voorbereiden en de bereiding neemt maar weinig tijd in beslag. Saltimbocca alla romana is ook nog eens heel erg lekker! Saltimbocca De betekenis van dit vleesgerecht betekent letterlijk ‘spring in de mond’. Het is een klassiek […]

kip in nederland - kippen

Kip in Nederland, lekker en veelzijdig!

Deze week was ik aanwezig op een – vanwege corona – online event over kip in Nederland. Het event werd gepresenteerd door René Pluijm, tv-chef van ‘Pluijm’s eetbare wereld’. Nederlandse pluimveehouderij De Nederlandse pluimveehouderij is toonaangevend in de wereld. Er werken in de pluimveeverwerkende industrie in Nederland meer dan 11.000 […]

saté babi met pindasaus

‘Alle Indische keukengeheimen’ en recept saté babi

Het zal je vast niet verbazen dat we heerlijk hebben gegeten tijdens onze rondreis door Java en Bali. Van de lekkerste nasi, vis en saté tot het meest sappige fruit en onbekende groente. Toen ik van de uitgever het persbericht ontving van de herziene en uitgebreide bestseller Indische keukengeheimen, heb […]

Kippiepan: makkelijk en lekker borrelen

Omdat mijn schoonfamilie ver weg woont (Emmen, toch dik twee uur rijden) zien we elkaar niet zo vaak. Dus als we dan eens het weekend naar mijn schoonouders gaan, komt de rest van de familie vaak ook even buurten. Mijn schoonzus, mijn neefjes en aanhang. Super gezellig, er ontstaat dan […]

parelhoen met zuurkool uit de oven

Parelhoen met zuurkool uit de oven

Recepten met groot vlees zie je – buiten de feestdagen dan – niet zo vaak voorbijkomen in bladen en op foodblogs. En dat terwijl groot vlees eigenlijk eenvoudig te bereiden en heel smakelijk is! Deze parelhoen met zuurkool uit de oven is zalig in al zijn eenvoud! En geserveerd met […]

kippendij met ingelegde citroenen

Kippendij met zongedroogde tomaat en ingelegde citroen

Door gastblogger Dieneke van der Waal Eerder deze maand maakte ik ingelegde citroenen. Ik maakte daarmee heerlijke visballetjes met tomaat-paprikasaus en nog een tweede gerecht: biologische kippendij met zongedroogde tomaat en ingelegde citroen. Dit recept deel ik vandaag met jullie! Ingelegde citroenen maken Het is weinig werk om zelf ingelegde […]

Scotch eggs – British & Drenthe style!

Net als flapjacks is ook dit een gerecht dat ik heb leren kennen tijdens onze vakantie in Zuid-Engeland.  Eieren in gehakt, ofwel Scotch eggs. Ik maakte ze klaar op twee manieren! Scotch eggs British style De originele versie maakte ik met worstvlees en wordt bereid in de frituurpan. Ik heb ook – […]