Home » Vlees » Pagina 3

Vlees

Let’s get wild tijdens de wildweek!

Vrijwel het hele jaar is er vers wild verkrijgbaar, omdat niet alle wildsoorten op hetzelfde moment geschoten mogen worden. Traditioneel wordt in Nederland de periode van 15 t/m 30 oktober wel het ‘wildseizoen’ genoemd. De jacht op de meest bekende wildsoorten in Nederland is dan toegestaan. Ik heb nog vrijwel geen […]

Geschnetzeltes of Kalbfleisch nach Zürichter Art

Geschnetzeltes of kalbsfleisch nach Züricher Art is een gerecht wat ik al meer dan 20 jaar maak en ooit uit een oud ‘Blueband kookschrift’ heb gehaald. Het is een van oorsprong Zwitsers gerecht (de naam zegt het al) en wordt ook wel ‘geschnetzeltes’ genoemd. Kipfilet Het is een soort ragout van […]

Eendenborstfilet met mandarijnenmarmelade

Eendenborstfilet is wat mij betreft het ideale stukje kerstvlees! Bijzonder maar toch eenvoudig te bereiden, snel klaar en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Wat wil je nog meer? Oja, het smaakt ook nog een fantastisch lekker, mals met een lichtzoete smaak, en helemaal lekker als je […]

chili con carne hudson style

Chili con carne Hudson style

Onlangs at ik bij Hudson Bar & Kitchen zo’n ontzettend lekkere chili con carne. Met crème fraiche, nacho’s, guacamole en wat geraspte kaas. De chili was heerlijk van smaak en precies pittig genoeg. Die wilde ik namaken! Mijn eigen chili con carne Hudson style.   Op internet vergeleek ik vele recepten en […]

Herfstbok stoofpannetje

Als de dagen korter en de avonden langer worden lijkt ook onze behoefte aan eten te veranderen. Weg met de salades en bbq-spiesjes, de pannen en potten mogen weer op het fornuis om lekkere stoofschotels, sudderlapjes, soepen en ovenschotels te maken. Comfort food! Bij de herfst horen typische smaken als […]

Oostenrijk Culinair: de perfecte Wiener schnitzel

Tijdens mijn vakantie kwam er een aantal Oostenrijkse recepten op mijn blog die er goed gelezen werden. Niet zo gek wellicht als je bedenkt dat ook dit jaar Oostenrijk door de Nederlander weer verkozen is tot beste vakantieland (bron: Zoover). Omdat ik die mening alleen maar kan delen ga ik […]

Biefstuk chimichurri spiesjes

Met een beetje geluk kan deze maand misschien de bbq nog wel een keer aan. En anders trek je gewoon de grillpan uit de kast. Want deze biefstuk chimichurri spiesjes smaken gelukkig ook lekker uit de pan! Als ‘milde’ tegenstander van pakjes en zakjes ben ik lange tijd stiekem fan […]

Crowdbutching: Koopeenvarken.nl

Ben je geen vegetariër maar heb je wel hart voor dieren? Eet je het liefst vlees afkomstig van varkens die en fijn leven vol modderbaden, ruimte en goed voer hebben gehad? Dan is koopeenvarken.nl misschien wel iets voor jou! Crowdbutching Via de website koopeenvarken.nl koop je een deel van een […]

Provencaalse stoofschotel

Het grootste voordeel van de herfst? Dat de oven- en stoofschotels weer op tafel komen! Het ultieme feel-good voedsel, dat bovendien het hele huis lekker en knus doet ruiken. Je hebt wel wat tijd nodig, maar als je toch een regenachtig zondagmiddag thuis doorbrengt, waarom dan niet met deze heerlijke […]

Kip uit de oven met citroen en salie

Kip uit de oven met citroen en salie

Niet alles wat ik in mijn keuken bereidt wordt even enthousiast ontvangen. Qua kipgerechten moet ik het op een of andere manier altijd opboksen tegen de Kentucky Fried Chicken. Een van de favoriete ‘restaurants’ van de heren in huis. Helaas won deze kip uit de oven met citroen en salie het […]