Home » Stoofvlees in bier, winters comfort food!
stoofvlees in bier

Stoofvlees in bier, winters comfort food!

Toen ik onlangs in een artikel wilde linken naar dit favoriete recept van mijn man, kwam ik er achter dat ik die nog helemaal niet op mijn blog had staan! Daarom vandaag dit heerlijke winterse recept voor stoofvlees in bier.

stoofvlees in bier

Sukadelappen voor stoofvlees

Ik gebruik altijd het liefste sukadelappen. Het randje vet in dit vlees zorgt voor veel malser en zachter stoofvlees. Hou je niet van zo’n vetrandje, dan kun je ook magere runderlappen nemen. Maak deze schotel ook eens met rode wijn en Provençaalse kruiden!

Bier

Je kunt in principe ieder biersoort gebruiken voor dit recept. Ik pak meestal wel een donkerbruin biertje, een herfstbok of een triple bier. Bij het vlees dat ik koop zitten altijd kruidenzakjes die ik gebruik (kruiden voor stoofvlees). Vergelijkbare kruiden zijn ook te koop in het kruidenschap

Het recept is eigenlijk heel simpel, het kost alleen wat tijd. Tijd waarin je overigens helemaal niets hoeft te doen, dus ideaal als je een dagje thuis gepland hebt met allerlei andere klusjes. Hoewel ik het vlees bereid in een grote stoofpan, vind ik het leuk om het te serveren in kleine schaaltjes (cocottes). Vergelijkbare schaaltjes koop je o.a. bij Xenos. Het leuke plankje is van Boska

stoofvlees in bier

Stoofvlees in bier

Wat heb je nodig (ca. 4 personen):

Ingrediënten

  • 600 – 800 gram sukadelappen
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • Winterwortel
  • 1 eetlepel kruiden voor stoofvlees (b.v. van Euroma)
  • Flesje bier (op kamertemperatuur)
  • Allesbinder
  • Peper en zout

Snipper de uien fijn en de wortel in dikke plakjes en de plakjes weer in stukjes. Snijd de sukadelappen in blokjes. Smelt de boter in een grote braadpan en bak hierin de ui en de wortel een paar minuten op middelhoog vuur aan. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur rondom bruin. Voeg de kruiden toe. Giet het flesje bier in de pan en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag – bij voorkeur op een speciaal sudderplaatje – en laat met de deksel op de pan ca. 3 uur sudderen. Het laatste uur verwijder je de deksel.

Bind vlak voor serveren de jus/saus eventueel met wat allesbinder en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Bewaar het recept voor stoofvlees in bier op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofvlees in bier
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*