Hoofdgerecht

Hele kip uit de oven met honing en tijm
Hoofdgerecht

Hele kip uit de oven met honing en tijm

Onlangs was ik te gast bij een waanzinnige lunch georganiseerd door Label Rouge, een kwaliteitskeurmerk verleend door het Franse ministerie van Landbouw. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zulke heerlijke kip heb gegeten! Met de scharrelkip (uiteraard met Label Rouge) die ik meekreeg maakte ik een heerlijke hele […]

Lamscurry met abrikozen uit de oven
Hoofdgerecht

Lamscurry met abrikozen uit de oven

Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met […]

Polentafriet met limoenmayonaise
Hoofdgerecht

Polentafriet met limoenmayonaise

Toen ik in Italië woonde at ik weleens polenta. Niet echt bijzonder, het werd vaak geserveerd als bijgerecht bij groente en (stoof)vlees en heeft van zichzelf vrij weinig smaak. Als product was ik het bijna vergeten tot ik laatst ergens polentafriet at. Die moest ik maken! Polenta Polenta wordt gemaakt […]

Vegetarische Caprese quiche
Hoofdgerecht

Vegetarische Caprese quiche

Caprese – letterlijk ‘in de stijl van (het eiland) Capri’  – is vooral bekend van de insalata Caprese. Deze salade bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum en heeft – al dan niet toevallig – precies de kleuren van de Italiaanse vlag. Caprese is een bewezen heerlijke smaakcombinatie die het ook […]