Hoofdgerecht

risotto met garnalen en zeekraal

Risotto met garnalen en zeekraal

Risotto, ik ben er dol op. Maar aangezien mijn man geen fan is, maak ik het niet zo vaak als ik zou willen. Het is niet echt handig om één portie klaar te maken en het is ook geen gerecht dat je de volgende dag opwarmt. Gelukkig heb ik in […]

orzo met peultjes en zalm

Orzo met peultjes en zalm

Het is lente mensen! Lente! Ik tel vanaf januari altijd de dagen af. Want hoe dol ik ook ben op de decembermaand, daarna mag het van mij gewoon direct lente worden. Januari en februari vind ik HELEMAAL niets! En na alle winterse stoofpotjes, stamppotten en soep, wordt het nu ook […]

prei ovenschotel

Ovenschotel met prei en aardappel

Wij zijn fan van ovenschotels. Het kost even wat voorbereiding, maar daarna kun je gezellig met een glaasje wijn op de bank wachten tot de kookwekker afgaat en je het eten op tafel kunt zetten. Zoals deze heerlijke ovenschotel met prei en aardappel Makkelijke ovenschotel Ik maak het mijzelf graag […]

Frittata uit de oven

10 x de lekkerste koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarm eten. Ik heb er niet zoveel mee. Want liefde voor brood, pasta en rijst. Heel veel liefde. Toch is het minderen van koolhydraten een fijne manier om een paar kilo’s (van de decembermaand?) kwijt te raken. En als ik even goed door de recepten op mijn blog scroll, zie […]

Pasta cavolo nero en venkelworst

Pasta cavolo nero en venkelworst

Eén van de favoriete pasta gerechten hier in huize happy kitchen is pasta cavolo nero en venkelworst. Een makkelijk en snel gerecht, bomvol heerlijke smaken. Staat in 15 minuten op tafel en is een super lekkere, winterse pasta maaltijd. Venkelworst Het liefste gebruik ik de verse venkelworst van Brandt & Levie. […]

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash uit ‘Met mes & stokjes’

Het was in 2020 één van de laatste events voor corona echt uitbrak en alles op slot ging: de lunch thuis bij Mascha Lammes en Ronald Giphart, ter ere van de lancering van hun kookboek ‘De wereld Thuis’. Meer dan anderhalf jaar verder – en nog steeds niet coronavrij helaas […]

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas

Ik ben dol op de smaken van de herfst! Pompoen, paddenstoelen, peer, kaneel, noten, wild….Met wat restjes uit de koelkast maakte ik voor de lunch onlangs deze parelcouscous met oesterzwam, vijg en geitenkaas. Een heerlijke maaltijd! Warme lunch Ik lunch het allerliefste warm. En dat hoeft echt helemaal niet zo […]

Marokkaanse lamskefta

Marokkaanse lamskefta in tomatensaus

De lekkerste gerechten ontstaan vaak per ongeluk. Wanneer ik bijvoorbeeld de vriezer opruim en een verdwaald pakje lamsgehakt tegen kom. En in de keukenla nog wat gedroogde abrikozen. Zo zijn deze heerlijke Marokkaanse lamskefta in tomatensaus geboren! Lange lijst met ingrediënten Hoewel de lijst met ingrediënten lang lijkt, bestaat deze […]

Pink noodle bowl

Pink noodle bowl met avocado en vis

Ik word altijd zo blij van kleurrijk voedsel! Bij het hippe Mugs & Mermaids bijvoorbeeld in Den Haag, kun je roze pancakes en blauwe latte krijgen. Geïnspireerd door hun menukaart maakte ik deze pink noodle bowl! Natuurlijke kleurstof Het geheim van de mooie paarse en roze noodles? Rode kool! Door […]

recepten voor een druk gezinsleven

7 x recepten voor een druk gezinsleven

Hoewel koken mijn favoriete hobby is, vraag ook ik me regelmatig af ‘wat we nu weer moeten eten’. En hoe leuk ik het ook vind om uren in de keuken door te brengen, op doordeweekse dagen heb ik het liefst gerechten die gezond, voedend maar vooral snel en eenvoudig klaar […]