Hoofdgerecht

pompoengnocchi

Pompoengnocchi met paddenstoelen

De pompoenrecepten vliegen je in deze tijd van het jaar om de oren. Op mijn blog vind je echter maar drie recepten. Een soepje, een stoof en een bladerdeegtaartje. En die laatste twee zijn van mijn gastbloggers. De reden? Ik maak er mijn twee mannen niet echt blij mee. En […]

Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan best zeggen dat ik heb leren koken juist door de pakjes en zakjes van Knorr. Hoezo dan vraag je je misschien af? Heel eenvoudig: door Knorr leerde ik de wereldkeuken kennen en de zin om een gerecht zelf te […]

Caesar pastasalade

27x de lekkerste pastasalades!

Vandaag – 1 juli – schijnt het de dag van de pastasalade te zijn. Op zich geen verkeerde timing, want een pastasalade gaat er in de zomer altijd wel in. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of als (vega) bijgerecht bij de bbq. Ik vroeg mijn collega foodbloggers […]

Paneng curry met varkenshaas

Panang curry met varkenshaas en lychees

Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]

Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel

Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar […]

Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Sinds een poosje heb ik de smaak van plaattaarten maken flink te pakken. Want: makkelijk, lekker en snel. Wanneer je steeds een rol vers bladerdeeg in de koelkast hebt liggen, heb je altijd de basis voor een lekkere en makkelijke maaltijd. Zoals deze plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui. […]

Hele kip uit de oven met honing en tijm

Hele kip uit de oven met honing en tijm

Onlangs was ik te gast bij een waanzinnige lunch georganiseerd door Label Rouge, een kwaliteitskeurmerk verleend door het Franse ministerie van Landbouw. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zulke heerlijke kip heb gegeten! Met de scharrelkip (uiteraard met Label Rouge) die ik meekreeg maakte ik een heerlijke hele […]

lamscurry met abrikozen

Lamscurry met abrikozen uit de oven

Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met […]