Hoofdgerecht

Pasta pollo con limone e basilico

Pasta pollo e limone con basilico

Vinden jullie het ook altijd zo’n klus om een basilicumplantje in leven te houden? Oh had ik maar een tuin. Heerlijk om er af en toe een paar blaadjes verse basilicum te plukken voor op een ciabatta met tomaat en mozzarella of voor de pastasaus. Gelukkig gaat er zo een […]

Biet Wellington

Biet Wellington

Gastblog door Anne-Marie Blok –  Ik ben echt dol op kerst. Het liefst heb ik mijn kerstboom nog voor Sinterklaas het land uit is al in vol ornaat staan, kan ik uren kijken naar glinsterende kerstballen in tuincentra en ben ik al vroeg bezig met het samenstellen van de verschillende […]

Hartige strudel met zuurkool

Hartige strudel met zuurkool en gehakt

Ik wilde al langer een keer een hartige strudel maken. Ik ben nu eenmaal meer een liefhebber van hartig dan van zoet. Toen we weer eens onze favoriete zuurkool ovenschotel maakte bedacht ik dat dat weleens een goede strudelvulling zou kunnen zijn. En dat klopte, want deze hartige strudel met […]

Ovenschotel met zuurkoolrolletjes

Ovenschotel met zuurkoolrolletjes

Voor de foodblogswap november (maandelijks kookevenement van foodbloggers) mocht ik koken van de blog van Eef kookt zo. Ik ken Eva al heel wat jaren, van toen we nog kleine foodbloggertjes waren! Ik koos van haar blog een heerlijke ovenschotel met zuurkoolrolletjes! Zuurkool Na een wat moeizaam begin (de zuurkoolschotel […]

pappardelle al ragu

Pappardelle al ragu

Klassieker Italiaans dan dit krijg je het niet, een veel lekkerder ook niet denk ik. Ragu is een traditonele Italiaanse pastasaus van stoofvlees in tomaten. Oregeno, scheut wijn erbij en lekker een paar uurtjes sudderen. Combineert goed met diverse pastasoorten, maar pappardelle al ragu zijn toch het lekkerst! Ragu Ragu […]

pompoengnocchi

Pompoengnocchi met paddenstoelen

De pompoenrecepten vliegen je in deze tijd van het jaar om de oren. Op mijn blog vind je echter maar drie recepten. Een soepje, een stoof en een bladerdeegtaartje. En die laatste twee zijn van mijn gastbloggers. De reden? Ik maak er mijn twee mannen niet echt blij mee. En […]

Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan best zeggen dat ik heb leren koken juist door de pakjes en zakjes van Knorr. Hoezo dan vraag je je misschien af? Heel eenvoudig: door Knorr leerde ik de wereldkeuken kennen en de zin om een gerecht zelf te […]

Caesar pastasalade

27x de lekkerste pastasalades!

Vandaag – 1 juli – schijnt het de dag van de pastasalade te zijn. Op zich geen verkeerde timing, want een pastasalade gaat er in de zomer altijd wel in. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of als (vega) bijgerecht bij de bbq. Ik vroeg mijn collega foodbloggers […]

Paneng curry met varkenshaas

Panang curry met varkenshaas en lychees

Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]