Hoofdgerecht

Caesar pastasalade

27x de lekkerste pastasalades!

Vandaag – 1 juli – schijnt het de dag van de pastasalade te zijn. Op zich geen verkeerde timing, want een pastasalade gaat er in de zomer altijd wel in. Ideaal om mee te nemen naar een picknick of als (vega) bijgerecht bij de bbq. Ik vroeg mijn collega foodbloggers […]

Paneng curry met varkenshaas

Panang curry met varkenshaas en lychees

Thais eten, we zijn er dol op! Minstens 1x per week staat er wel een curry op tafel. Van een heerlijke massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees tot een snelle chicken cashewnut. Een favoriet op doordeweekse dagen is de panang curry met varkenshaas en lychees, die ook in een […]

Parelcouscoussalade met gepofte tomaatjes

Parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel

Ik ben echt dol op parelcouscous! Omdat het eenvoudig te maken is, een heerlijke structuur heeft en de perfecte basis is voor allerlei salades. Zoals deze salade van parelcouscous met gepofte tomaatjes en forel. Maak een dubbele portie, dan heb je direct een heerlijke lunch om mee te nemen naar […]

Plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui

Sinds een poosje heb ik de smaak van plaattaarten maken flink te pakken. Want: makkelijk, lekker en snel. Wanneer je steeds een rol vers bladerdeeg in de koelkast hebt liggen, heb je altijd de basis voor een lekkere en makkelijke maaltijd. Zoals deze plaattaart met vijgenspread, geitenkaas en rode ui. […]

Hele kip uit de oven met honing en tijm

Hele kip uit de oven met honing en tijm

Onlangs was ik te gast bij een waanzinnige lunch georganiseerd door Label Rouge, een kwaliteitskeurmerk verleend door het Franse ministerie van Landbouw. Ik kan oprecht zeggen dat ik nog nooit zulke heerlijke kip heb gegeten! Met de scharrelkip (uiteraard met Label Rouge) die ik meekreeg maakte ik een heerlijke hele […]

lamscurry met abrikozen

Lamscurry met abrikozen uit de oven

Van gastblogger Dieneke kreeg ik vier schattige ovenschaaltjes cadeau. Daar moest ik natuurlijk direct iets mee gaan maken! Naast ovenschotels zijn deze potjes ook leuk voor stoofschotels, sausjes of een soepje. Maar nu het weer lekker koud is buiten maak ik graag en vaak ovenschotels. Dit experiment van lamscurry met […]

Mediterrane paprika plaattaart

Mediterrane paprika plaattaart

Ik deed weer eens mee aan de foodblogswap. In een Facebookgroep van foodbloggers worden alle deelnemers die hieraan meedoen aan iemand anders gekoppeld en kook je een recept van zijn of haar blog. Met een twist van jezelf. Ik koos van de blog van Cookingdom.nl een heerlijke plaattaart, en maakte […]

couscoussalade met feta

Couscoussalade met feta, munt en kikkererwten

Een van mijn favoriete foodprep maaltijden is de couscoussalade. Heerlijk om mee te nemen naar het werk. En je kunt er allerlei lekkere restjes uit je koelkast in verwerken. Onlangs mocht ik de parelcouscous van Al’fez proberen. Daarmee maak je je couscoussalade nog lekkerder! Deze couscoussalade met feta, munt en […]

polentafriet met limoenmayonaise

Polentafriet met limoenmayonaise

Toen ik in Italië woonde at ik weleens polenta. Niet echt bijzonder, het werd vaak geserveerd als bijgerecht bij groente en (stoof)vlees en heeft van zichzelf vrij weinig smaak. Als product was ik het bijna vergeten tot ik laatst ergens polentafriet at. Die moest ik maken! Polenta Polenta wordt gemaakt […]