Hoofdgerecht

Polentafriet met limoenmayonaise
Hoofdgerecht

Polentafriet met limoenmayonaise

Toen ik in Italië woonde at ik weleens polenta. Niet echt bijzonder, het werd vaak geserveerd als bijgerecht bij groente en (stoof)vlees en heeft van zichzelf vrij weinig smaak. Als product was ik het bijna vergeten tot ik laatst ergens polentafriet at. Die moest ik maken! Polenta Polenta wordt gemaakt […]

Vegetarische Caprese quiche
Hoofdgerecht

Vegetarische Caprese quiche

Caprese – letterlijk ‘in de stijl van (het eiland) Capri’  – is vooral bekend van de insalata Caprese. Deze salade bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum en heeft – al dan niet toevallig – precies de kleuren van de Italiaanse vlag. Caprese is een bewezen heerlijke smaakcombinatie die het ook […]

Paddenstoelencrumble
Hoofdgerecht, Lunch

Paddenstoelencrumble

Ik ben dol op paddenstoelen. In alle soorten en maten. En ik ben dol op crumbles, meestal zoet zoals in appel– of deze heerlijke rabarbercrumble. Op een dag bedacht ik me: waarom probeer ik niet eens een paddenstoelencrumble te maken? Waarbij ik de suiker dan vervang door kaas (alles is […]