Hoofdgerecht

polentafriet met limoenmayonaise

Polentafriet met limoenmayonaise

Toen ik in Italië woonde at ik weleens polenta. Niet echt bijzonder, het werd vaak geserveerd als bijgerecht bij groente en (stoof)vlees en heeft van zichzelf vrij weinig smaak. Als product was ik het bijna vergeten tot ik laatst ergens polentafriet at. Die moest ik maken! Polenta Polenta wordt gemaakt […]

Vegetarische paneer spiesjes voor op de bbq

Omdat steeds meer Nederlanders af en toe vegetarisch eten, groeit ook het aanbod van vegetarische producten in de supermarkt. Nieuw in het koelschap is paneer van Apetina, een Indiase kaas die je prima kunt gebruiken als vleesvervanger. In de curry, maar bijvoorbeeld ook voor deze paneer spiesjes voor op de […]

Pulled chicken wraps met coleslaw

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Marlies van Thefoodvoyage. Naast koken reist zij graag de wereld over. Net als ik dus! Op haar blog staan veel lekkere recepten, dus het was nog lastig kiezen! Omdat ik nog iets zocht voor het avondeten koos […]

Mexicaanse pasteitjes

Mexicaanse pasteitjes

Voor de foodblogswap van de maand mei mocht ik koken van de blog van Wendy van Deedylicious. Ik ben zoooo onder de indruk van haar fotografie skills! Zij is dan ook foodfotograaf van beroep en geeft ook workshops. Ik kan in ieder geval nog heel wat van haar leren. Gelukkig […]

Caprese quiche

Vegetarische Caprese quiche

Caprese – letterlijk ‘in de stijl van (het eiland) Capri’  – is vooral bekend van de insalata Caprese. Deze salade bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum en heeft – al dan niet toevallig – precies de kleuren van de Italiaanse vlag. Caprese is een bewezen heerlijke smaakcombinatie die het ook […]

wortelkaassouffle van Stompetoren kaas

Wortelkaassoufflé van Stompetoren kaas

Ik ben een echte kaaskop. Kaas is het levensmiddel dat ik zou kiezen als ik maar één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland. Kaas is leven! Ik lust ook echt iedere kaas. Geitenkaas, zachte kaas, brokkelige kaas. Natuurlijk heb je wel verschil in kwaliteit. Je hebt lekkere kaas en […]

paddenstoelencrumble

Paddenstoelencrumble

Ik ben dol op paddenstoelen. In alle soorten en maten. En ik ben dol op crumbles, meestal zoet zoals in appel– of deze heerlijke rabarbercrumble. Op een dag bedacht ik me: waarom probeer ik niet eens een paddenstoelencrumble te maken? Waarbij ik de suiker dan vervang door kaas (alles is […]

Varkenshaasmedaillons met portsaus

Varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes

Als ik zo in mijn statistieken kijk deze dagen dan is het wel duidelijk waar iedereen naar op zoek is: lekkere en eenvoudige kerstrecepten! Daarom op de valreep nog een heerlijk hoofdgerecht, dat ook nog eens prima te maken is: varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes uit de oven. Grotendeels voor […]