Hoofdgerecht

spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van hoe je met een eenvoudig gerecht door het gebruik van de beste ingrediënten een culinair hoogstandje op tafel kunt zetten. Spaghetti alle vongole is denk ik wel mijn favoriete Italiaanse pastagerecht. Er zijn voor dit gerecht twee bereidingswijzen te onderscheiden […]

moussaka

Homemade moussaka

Ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Misschien is dat de reden waarom ik weinig tot niets met de Griekse keuken heb? Ook als we uit eten gaan kiezen we eigenlijk nooit voor een Grieks restaurant, maar eerder bijvoorbeeld voor de Aziatische keuken. Alleen moussaka, dat maak en eet ik […]

Groente spiraaltaart

Ik had ‘m al vaker voorbij zien komen op Pinterest en Instagram, die prachtige groente spiraaltaart. Toen Bodhi onlangs thuis kwam van een schoolexcursie naar de Westlandse kassen en een tas vol groente meebracht wist ik meteen wat ik dit weekend ging maken! Ik gebruikte voor deze taart courgette, aubergine […]

kip in bananenroomsaus

Kip in bananenroomsaus

Uit het zelfde oude kookboekje (1987!) van het Nederlandse Zuivelbureau waar ik ook de cannelloni met spinazie uit haalde komt dit – wat wonderlijke – gerecht: kip in bananenroomsaus. Ik durf niet meer te zeggen of dit ook de oorspronkelijke titel van de schotel is, het is hoe wij het […]

mexicaanse ovenschotel

My happy kids: Mexicaanse ovenschotel

Chips in je eten? Kinderen zijn vaak zo verrast dat ze alle groente die er op en onder ligt ongemerkt heerlijk opeten. Gezonde bonen, tomaat, zoete puntpaprika, deze Mexicaanse ovenschotel is niet alleen voedzaam, maar staat ook in een mum van tijd op tafel. En geloof me, jong en oud […]

asian pulled beef

Asian pulled beef

Bij collega foodblogger foodensomuchmore kwam ik laatst een recept voor Asian pulled beef tegen. En ik wist meteen dat ik dit moest gaan maken. Ik ben dol op de Aziatische keuken en op langzaam gegaard vlees. Je kunt me bijvoorbeeld wakker maken voor een heerlijke rendaging daging. Dit recept zag […]

zuurkoolschotel met gehakt en banaan

Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

Schoonmoeders…boeken vol zijn er over geschreven. Gelukkig heb ik het met die van mij best getroffen! Spannend was het natuurlijk om voor het eerst een weekend naar mijn schoonouders te gaan. Helemaal in dat verre Drenthe. Je wilt je natuurlijk van je beste kant laten zien. En mijn schoonmoeder wilde dat […]

shepherd's pie

Klassieke shepherd’s pie

Het is niet één van de meest fotogenieke gerechten, deze klassieke shepherd’s pie. Maar dat kon mij er toch niet van weerhouden dit gerecht aan jullie ‘voor te schotelen’. Het is namelijk zo lekker! Eenvoudige en klassieke Engelse kost, deze ovenschotel van gehakt, doperwten, wortels en puree. De klassieke shepherd’s […]

Bloemkoolovenschotel met brie

In de winter eten wij graag ovenschotels. Stevige kost, lekker warm comfort food. Zoals deze bloemkoolovenschotel. Het grootste voordeel van ovenschotels is dat je ze goed kunt voorbereiden en dat als ze eenmaal in de oven staan je nog alle tijd hebt om de tafel te dekken, een salade te maken […]

Pasta met kip en zoete puntpaprika

Ik ben dol op zoete puntpaprika. Heerlijk om bijvoorbeeld te vullen met gehakt maar ook door de pasta. De smaak is zoet en fris en geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. En gezond! Wist je dat een rode paprika 3 x meer vitamine C bevat als een sinaasappel? Best gezond […]