Hoofdgerecht

Chef Ali maaltijdbox

Lekkere box met schoonheidsfoutjes: Chef Ali maaltijdbox

Maaltijdboxen zijn in Nederland inmiddels helemaal ingeburgd. Van Hello Fresh tot AH. Een relatief nieuwe speler (mei 2016) in maaltijdboxland is de Chef Ali maaltijdbox. De belangijkste kenmerken? Biologisch, exotisch, smaakvol én halal. Mounir Toub, bekend van o.a. 24 Kitchen ontwikkelt de recepten voor deze maaltijdbox. Chef Ali maaltijdbox Het […]

carpaccio wraps

No Fairytales: carpaccio wraps!

Met dit mooie weer heb ik niet altijd even veel zin om te koken of lang in de keuken te staan. Maar ik wil natuurlijk wel iets lekkers op tafel of op het picknickkleed zetten. Dan komen deze carpaccio wraps goed van pas. Want zo gemaakt, en heel erg lekker. […]

Vietnamese springrolls

Zelf eenvoudig Vietnamese springrolls maken

Op het foodevent van Mr. Goodiebag maakte ik onlangs zelf mijn eerste Vietnamese springrolls met het organische en biologische merk Yakso. Ik had deze Vietnamese springrolls al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram. Prachtige plaatjes van verse loempia’s gevuld met vlees en of vis, noedels en groente. […]

zomerse couscous

Zomerse couscous

Met veel plezier stel ik jullie vandaag voor aan een nieuwe gastblogger: Dieneke van der Waal! Dieneke is een foodie in hart en nieren en heeft een eigen cateringbedrijf: D E C O bites. Meer weten over Dieneke? Lees alles over haar op de nieuwe gastblogger pagina! Met het prachtige […]

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff. Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap en deze maand mocht ik koken van Cookingdom.nl, de blog van Arieta. Haar blog is ontstaan toen haar drie kinderen ouder werden. Zij hield toen namelijk meer tijd over én de kinderen ontwikkelden ieder hun eigen smaak wat eten betreft. […]

spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole is wat mij betreft het perfecte voorbeeld van hoe je met een eenvoudig gerecht door het gebruik van de beste ingrediënten een culinair hoogstandje op tafel kunt zetten. Spaghetti alle vongole is denk ik wel mijn favoriete Italiaanse pastagerecht. Er zijn voor dit gerecht twee bereidingswijzen te onderscheiden […]

moussaka

Homemade moussaka

Ik ben nog nooit in Griekenland geweest. Misschien is dat de reden waarom ik weinig tot niets met de Griekse keuken heb? Ook als we uit eten gaan kiezen we eigenlijk nooit voor een Grieks restaurant, maar eerder bijvoorbeeld voor de Aziatische keuken. Alleen moussaka, dat maak en eet ik […]

Groente spiraaltaart

Ik had ‘m al vaker voorbij zien komen op Pinterest en Instagram, die prachtige groente spiraaltaart. Toen Bodhi onlangs thuis kwam van een schoolexcursie naar de Westlandse kassen en een tas vol groente meebracht wist ik meteen wat ik dit weekend ging maken! Ik gebruikte voor deze taart courgette, aubergine […]

kip in bananenroomsaus

Kip in bananenroomsaus

Uit het zelfde oude kookboekje (1987!) van het Nederlandse Zuivelbureau waar ik ook de cannelloni met spinazie uit haalde komt dit – wat wonderlijke – gerecht: kip in bananenroomsaus. Ik durf niet meer te zeggen of dit ook de oorspronkelijke titel van de schotel is, het is hoe wij het […]