Home » Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne
Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe serie met eenpersoonsmaaltijden. Die bij voorkeur ook nog eens lekker snel te maken zijn, goed betaalbaar, gezond en lekker. In dit deel de eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne.

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Lasagne

Lasagne leent zich bij voorkeur natuurlijk voor een grote ovenschaal. Maar wie heeft er nu zin om vervolgens vier dagen lasagne te eten. Ik kocht deze super leuke eenpersoons ovenschaal bij Xenos. Waarom zou je niet gewoon een eenpersoonsmaaltijd lasagne maken? 

Eenpersoonsmaaltijd plaattaartje met pompoen

Eenpersoonsmaaltijden

Eerder in deze serie verscheen de eenpersoonsmaaltijd orzotto met tomaat en plaattaartjes met pompoen.

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne

Ingrediënten

  • 200 gram paddenstoelen
  • scheutje olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Theelepel oregano (gedroogd)
  • 150 ml melk
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 25 gram geraspte kaas + extra om te bestrooien
  • ½ bol mozzarella
  • 3 lasagnevellen (gedroogd of vers)
  • Peper/zout/nootmuskaat

Hak de paddenstoelen grof. Snipper de ui. Verhit de olie en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers een teentje knoflook uit en voeg toe.

Voeg de paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten op een hoog vuur. Bestrooi met oregano en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen (roux). Giet er beetje bij beetje de melk bij en breng op een iets hoger vuur al roerend aan de kook. Voeg 25 gram van de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel een paar eetlepels bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop een lasagnevel (snijdt eventueel bij/breek door)

Verdeel de helft van de paddenstoelen over het lasagnevel en schep hierop een paar eetlepels bechamelsaus. Verdeel wat plakjes mozzarella (1/4 bol) erover. Leg hierop weer een lasagnevel, de andere helft van de paddenstoelen, bechamelsaus en mozzarella. Eindig met het derde lasagnevel en de resterende bechamelsaus. Bestrooi met geraspte kaas.

Bak de paddenstoelenlasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Nog wat handige tips

Tip 1: gebruik gedroogde lasagnevellen, die kun je beter bewaren dan verse bladen.

Tip 2: de andere helft van de bol mozzarella is heerlijk op een broodje met wat tomaat en een lik pesto. Bewaar ‘m in het vocht uit het zakje.

Tip 3: gebruik vers geraspte peper en nootmuskaat, dat maakt zoveel verschil in smaak! Voor nootmuskaat kocht ik dit handige raspje bij Dille & Kamille

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenpersoonsmaaltijd paddenstoelen lasagne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Hallo! Paddenstoelen lasagne was heel erg lekker! Ook makkelijk te maken. Bedankt voor het recept.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*