Home » Italiaanse keuken

Italiaanse keuken

Pastasalade met ham en vijgen

Pastasalade met ham en vijgen

Verse vijgen, ik ben er dol op! Als snack, maar ook als onderdeel van een gerecht. Zoals in deze pastasalade met ham en vijgen. Die zoet-zout combi is gewoon onweerstaanbaar! Pastasalade Sowieso staat er in de zomer vaak pastasalade bij ons op het menu. We zijn dol op pasta, en […]

Pasta burrata en hot honey

Pasta burrata en hot honey

Ik ben niet zo van de TikTok trends. Ten eerste omdat het er teveel zijn, die ook te snel weer verdwijnen. Daar ben ik gewoon niet jong en hip genoeg meer voor. En ten tweede omdat veel ’trends’ helemaal geen trends zijn. Maar toen ik al meerdere malen de hot […]

Pasta met paprika pesto

Pasta met paprikapesto en burrata

Ik ben dol op paprika, het is denk ik wel mijn favoriete groente. Eén van de gerechten met paprika die hier regelmatig op tafel komt is pasta met paprikapesto en burrata. Een dubbele dosis paprika, want zowel in de pesto als in het gerecht zelf vind je paprika!  Paprikapesto Zelf […]

Carpaccio pastasalade

Carpaccio pastasalade

Het is één van mij favoriete voorgerechten, hoewel  het regelmatig mis gaat in restaurants. De perfecte carpaccio moet wat mij betreft voldoen aan een aantal essentiële ingrediënten. En juist met die ingrediënten bedacht ik deze versie van een pastasalade: de carpaccio pastasalade! Carpaccio Met een hele lading truffel dressing. Zonder […]

Pasta puttanesca met tonijn

10 x snelle en makkelijke pasta recepten

Heel eerlijk gezegd vind ik het onmogelijk kiezen tussen de Italiaanse en de Aziatische keuken als het gaat om mijn lievelings eten. Voor beiden valt veel te zeggen! Eerder maakte ik al een overzicht van mijn favoriete recepten, en daar stonden zowel pastagerechten als curries tussen! Feit is wel dat […]

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Sinds eind vorig jaar zit er een viswinkel in het winkelcentrum onder mijn huis. Super blij ben ik daarmee, ik ben echt dol op vis. Mijn man helaas niet, daarom eet ik vaak vis als lunch (het voordeel van thuiswerken!). Onlangs maakte ik deze heerlijke variant op de bekende spaghetti […]

pesto bianco

Pesto bianco met artisjokken

Pesto bianco, ofwel witte pesto, is een typische saus uit Ligurië. Ik at het voor het eerst zo’n 35 jaar geleden in een restaurant klein plaatsje in Le Marche in Italië. Dit gerecht – dat op de kaart stond als penne al crema di carciofi – heb ik daarna nog […]

orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Ik heb al een poosje een soort orzo verslaving. Nou ben ik sowieso fan van pasta, en orzo is zo snel en lekker makkelijk te maken, dat ik het regelmatig als lunch eet. Ik eet namelijk het liefste gewoon twee keer per dag warm! Deze orzo met oesterzwammen en citroenricotta […]

pasta citroen en tonijn

Pasta citroen en tonijn

Tijdens een persreis in Hamburg at ik deze heerlijke pasta citroen en tonijn en wist gelijk: die ga ik thuis namaken! Een eenvoudig gerecht met heerlijke frisse en zilte smaken! Linguine Ik gebruikte mijn favoriete pasta: linguine. Maar je kunt natuurlijk ieder soort pasta gebruiken. Ik ben echt dol op […]

spaghetti alla carbonara

Hét ultieme recept voor spaghetti carbonara

Laat ik beginnen met zeggen dat ik al een recept voor spaghetti carbonara op mijn blog heb staan. Een recept van 8 jaar geleden. Maar sinds ik in Rome echt de ultieme lekkerste carbonara heb gegeten, heb ik mij het afgelopen jaar verdiept in dit Italiaanse recept. Vele kookvideo’s en […]