Home » Italiaanse keuken

Italiaanse keuken

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Spaghetti carbonara met gerookte makreel

Sinds eind vorig jaar zit er een viswinkel in het winkelcentrum onder mijn huis. Super blij ben ik daarmee, ik ben echt dol op vis. Mijn man helaas niet, daarom eet ik vaak vis als lunch (het voordeel van thuiswerken!). Onlangs maakte ik deze heerlijke variant op de bekende spaghetti […]

pesto bianco

Pesto bianco met artisjokken

Pesto bianco, ofwel witte pesto, is een typische saus uit Ligurië. Ik at het voor het eerst zo’n 35 jaar geleden in een restaurant klein plaatsje in Le Marche in Italië. Dit gerecht – dat op de kaart stond als penne al crema di carciofi – heb ik daarna nog […]

orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Orzo met oesterzwammen en citroenricotta

Ik heb al een poosje een soort orzo verslaving. Nou ben ik sowieso fan van pasta, en orzo is zo snel en lekker makkelijk te maken, dat ik het regelmatig als lunch eet. Ik eet namelijk het liefste gewoon twee keer per dag warm! Deze orzo met oesterzwammen en citroenricotta […]

pasta citroen en tonijn

Pasta citroen en tonijn

Tijdens een persreis in Hamburg at ik deze heerlijke pasta citroen en tonijn en wist gelijk: die ga ik thuis namaken! Een eenvoudig gerecht met heerlijke frisse en zilte smaken! Linguine Ik gebruikte mijn favoriete pasta: linguine. Maar je kunt natuurlijk ieder soort pasta gebruiken. Ik ben echt dol op […]

spaghetti alla carbonara

Hét ultieme recept voor spaghetti carbonara

Laat ik beginnen met zeggen dat ik al een recept voor spaghetti carbonara op mijn blog heb staan. Een recept van 8 jaar geleden. Maar sinds ik in Rome echt de ultieme lekkerste carbonara heb gegeten, heb ik mij het afgelopen jaar verdiept in dit Italiaanse recept. Vele kookvideo’s en […]

Orzo met spinazie

Orzo met spinazie, venkelworst en burrata

Een fijne combinatie van smaken in een eenvoudig eenpansgerecht. Deze orzo met spinazie, venkelworst en burrata staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel! Orzotto Orzo is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van een zogenaamde orzotto, de snelle en makkelijke […]

watermeloen granita

Watermeloen granita

Niets zo verfrissend als watermeloen in de zomer. Alhoewel? Deze watermeloen granita is misschien wel het toppunt van verfrissend!  Granita De granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een halfbevroren dessert op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Het grote verschil met ijs is dan ook dat het niet […]

Pasta puttanesca met tonijn

Pasta puttanesca met tonijn

Aan de basis van deze heerlijke pasta ligt de bekende sugo alla puttanesca, gemaakt met typisch Zuid-Italiaanse ingrediënten. Ik voegde er nog ui en tonijn aan toe voor een heerlijk bord pasta puttanesca met tonijn! Puttanesca De naam puttanesca behoeft enige uitleg. Puttana betekent namelijk ‘hoer’ in het Italiaans. Alla […]

Bruschetta uit de airfryer

Bruschetta uit de airfryer

Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]

Biefstuk tagliata salade

Biefstuk tagliata salade

Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi! Alleen de beste ingrediënten […]