Home » Italiaanse keuken » Pagina 2

Italiaanse keuken

Orzo met spinazie

Orzo met spinazie, venkelworst en burrata

Een fijne combinatie van smaken in een eenvoudig eenpansgerecht. Deze orzo met spinazie, venkelworst en burrata staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel! Orzotto Orzo is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van een zogenaamde orzotto, de snelle en makkelijke […]

watermeloen granita

Watermeloen granita

Niets zo verfrissend als watermeloen in de zomer. Alhoewel? Deze watermeloen granita is misschien wel het toppunt van verfrissend!  Granita De granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een halfbevroren dessert op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Het grote verschil met ijs is dan ook dat het niet […]

Pasta puttanesca met tonijn

Pasta puttanesca met tonijn

Aan de basis van deze heerlijke pasta ligt de bekende sugo alla puttanesca, gemaakt met typisch Zuid-Italiaanse ingrediënten. Ik voegde er nog ui en tonijn aan toe voor een heerlijk bord pasta puttanesca met tonijn! Puttanesca De naam puttanesca behoeft enige uitleg. Puttana betekent namelijk ‘hoer’ in het Italiaans. Alla […]

Bruschetta uit de airfryer

Bruschetta uit de airfryer

Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]

Biefstuk tagliata salade

Biefstuk tagliata salade

Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi! Alleen de beste ingrediënten […]

gnocchi met paddenstoelen

Eenpersoonsmaaltijd: gnocchi met paddenstoelen

Ik ben dol op gnocchi! Die zachte ‘kussentjes’ gemaakt van aardappel zijn ideaal voor een snelle maaltijd. Ze hoeven immers maar 2 minuten te koken. Dit recept voor gnocchi met paddenstoelen is er eentje om je vingers bij op te eten! Eenpersoonsmaaltijd Op verzoek van single vrienden heb ik een […]

Gnocchi met boter en salie

Eenpersoonsmaaltijd gnocchi met boter en salie

Deze gnocchi met boter en salie staat in een handomdraai op tafel en is echt het ultieme comfort food! De spekjes zijn optioneel, het gerecht is ook lekker zonder. Eenpersoonsmaaltijd Op verzoek van single vrienden heb ik een serie in het leven geroepen: eenpersoonsmaaltijden. Want ook als je alleen bent […]

Pasta all'amatriciana

Pasta all’amatriciana

Lang lang geleden, toen ik als au-pair in Rome werkte, was éen van de eerste pasta’s die ik leerde maken pasta all’amatriciana. En laatst kwam ik er achter dat het recept voor dit heerlijke gerecht geeneens op mij blog staat! Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Som […]

pasta e fagioli

Pasta e fagioli of pasta fasul

“When the stars make you drool, just like pasta e fasul, that’s amore”. Dean Martin zong het al, pasta e fagioli is echte liefde. Dit van oorsprong Napoletaanse gerecht staat onder diverse namen bekend. Pasta e fagioli, pasta fazool en pasta fasul. Ik geef je het recept voor dit heerlijke […]

orzotto met garnalen

Eenpersoonsmaaltijd orzotto met garnalen

Of ik nu voor mijn gezin moet koken of alleen voor mijzelf: ik maak altijd een warme maaltijd klaar, bij voorkeur ook voor de lunch. Ik heb diverse single vrienden en vriendinnen die aangeven het soms best lastig te vinden om een eenpersoonsmaaltijd te maken. Daarom start ik een nieuwe […]