Ik ben niet zo van de TikTok trends. Ten eerste omdat het er teveel zijn, die ook te snel weer verdwijnen. Daar ben ik gewoon niet jong en hip genoeg meer voor. En ten tweede omdat veel ’trends’ helemaal geen trends zijn. Maar toen ik al meerdere malen de hot honey voorbij zag komen raakte ik toch wel gefascineerd. Ik maakte deze pasta burrata en hot honey en die smaakte goed!
Hot honey
De naam verraadt het al, het is honing, maar dan pittig. Je maakt het door chilivlokken te verwarmen in wat olijfolie en er vervolgens honing doorheen te roeren. Het leek mij precies de lekkere kik die een ‘eenvoudige’ pasta met tomaatjes en burrata wel kon gebruiken! Als je hot honey over hebt kun je dat gewoon bewaren in een weckpotje op kamertemperatuur.
Tomaatjes uit de oven
Voor deze pasta rooster je de tomaatjes lekker een half uurtje in de oven, met wat olijfolie, knoflook, kruiden naar smaak en zeezout. Tegen het einde van de oventijd kun je dan het kookwater voor de pasta opzetten. Zo heb je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan!
Pasta burrata en hot honey
Pasta burrata en hot honey
Wat heb je nodig:
Ingrediƫnten
Voor de hot honey
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 0,5-1 theelepel chilivlokken naar smaak
Voor de pasta
- 200 gram linguine of spaghetti
- 1 bol burrata
- 300 gram tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- kruiden naar smaak oregana, rozemarijn
- zeezout
- 1 eetlepel pistachenoten fijngehakt
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de tomaatjes in de ovenschaal en verdeel er de olijfolie, kruiden en in dunne plakjes gesneden knoflook over.
- Bak 25 minuten in de oven.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een steelpannetje, samen met de chilivlokken. Haal van het vuur en roer er de honing door.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over twee borden
- Verdeel de tomaatjes, samen met de kruiden, knoflook en olie, over de twee borden pasta. Plaats op ieder bord een halve bol burrata. Sprenkel hier de hot honey over en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.