Home Ā» Pasta burrata en hot honey
Pasta burrata en hot honey

Pasta burrata en hot honey

Ik ben niet zo van de TikTok trends. Ten eerste omdat het er teveel zijn, die ook te snel weer verdwijnen. Daar ben ik gewoon niet jong en hip genoeg meer voor. En ten tweede omdat veel ’trends’ helemaal geen trends zijn. Maar toen ik al meerdere malen de hot honey voorbij zag komen raakte ik toch wel gefascineerd. Ik maakte deze pasta burrata en hot honey en die smaakte goed!

Pasta burrata en hot honey

Hot honey

De naam verraadt het al, het is honing, maar dan pittig. Je maakt het door chilivlokken te verwarmen in wat olijfolie en er vervolgens honing doorheen te roeren. Het leek mij precies de lekkere kik die een ‘eenvoudige’ pasta met tomaatjes en burrata wel kon gebruiken! Als je hot honey over hebt kun je dat gewoon bewaren in een weckpotje op kamertemperatuur.

Tomaatjes uit de oven

Voor deze pasta rooster je de tomaatjes lekker een half uurtje in de oven, met wat olijfolie, knoflook, kruiden naar smaak en zeezout. Tegen het einde van de oventijd kun je dan het kookwater voor de pasta opzetten. Zo heb je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan!

pasta burrata en hot honey

Pasta burrata en hot honey

pasta burrata en hot honey

Pasta burrata en hot honey

Een heerlijke pasta met tomaatjes en burrata, met een extra kick van hot honey
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediƫnten

Voor de hot honey

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 0,5-1 theelepel chilivlokken naar smaak

Voor de pasta

  • 200 gram linguine of spaghetti
  • 1 bol burrata
  • 300 gram tomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • kruiden naar smaak oregana, rozemarijn
  • zeezout
  • 1 eetlepel pistachenoten fijngehakt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de tomaatjes in de ovenschaal en verdeel er de olijfolie, kruiden en in dunne plakjes gesneden knoflook over.
  • Bak 25 minuten in de oven.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een steelpannetje, samen met de chilivlokken. Haal van het vuur en roer er de honing door.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over twee borden
  • Verdeel de tomaatjes, samen met de kruiden, knoflook en olie, over de twee borden pasta. Plaats op ieder bord een halve bol burrata. Sprenkel hier de hot honey over en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Delen op Facebook

 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*