Home » De leukste foodtrends van TikTok
Labneh en hummus board

De leukste foodtrends van TikTok

Als ik heel eerlijk ben is TikTok niet echt mijn platform. Toch heb ik een account en kijk ik er regelmatig op. Waarom ik dat doe? Omdat ik als food- en lifestyleblogger echt niet om de foodtrends heen kan die viral gaan! Ik zet de leukste foodtrends van TikTok voor je op een rij!

foodtrends van TikTok - crompouce

Koken vanaf je telefoon

Waar ik vroeger een kookboek op het aanrecht had liggen tijdens het koken, is dat nu meestal een standaard met mijn telefoon erin. Met voldoende data op mijn sim only zodat ik niet halverwege een video moet afhaken!

Foodtrends van TikTok

Veel trends gaan weer net zo snel als ze gekomen zijn. Sommige filmjes worden wel miljoenen keren bekeken! Niet alles is even smakelijk of bijzonder,  jongeren ‘ontdekken’ vaak ook gerechten die al veel langer bestaan. Maar vaak passen ze dan weer ‘hack’ toe om het gerecht nog makkelijker of sneller te maken, zoals baked feta pasta. Onderstaande trends en hacks zijn ofwel een blijvertje of moeten zich nog iets meer bewijzen. Ik  ben benieuwd welke jij het lekkerst vindt!

Big Mac Taco's - foodtrends van TikTok

Big Mac taco

De Big Mac taco is een gerecht dat ook in mijn happy kitchen graag gemaakt wordt. Mijn zoon eet er zo vier achter elkaar op! Een ‘smashed’ hamburger op een taco, even bakken in de pan, plakje cheddar erop, wat sla en natuurlijk de zo goed als echt nagemaakte Big Mac saus!

Chopped Sandwich

De chopped sandwich is een echt voorbeeld van een TikTok food hack. In plaats van je broodje te beleggen met bijvoorbeeld plakjes kaas, vlees en groente gooi je alle ingredienten bij elkaar en hakt ze fijn. In veel video’s zijn ze lyrisch over de smaakervaring. Ik heb het nog niet geprobeerd maar wie weet kan het me overtuigen!

Labneh en hummus board - food trends van TikTok

Butterboard

Ook de butterboards vlogen je om de oren op TikTok. Het is supermakkelijk om te maken en ziet er vaak ook best spectaculair uit. Het enige wat je nodig hebt is goede roomboter, een borrelplank (duh) en toppings en kruiden naar keuze. De boter verdeel je in mooi golven over de borrelplank en vervolgens verdeel je de toppings erover. Denk aan pesto, noten, zongedroogde tomaatjes, vijgen etc. En dan maar lekker dippen met brood!

Ik maakte een variant op de butterboard: hummus en labneh boards!

@frederikkewaerens

The good old tortilla wrap trend with crispy chicken, avocado, cheese, chilimayo, bell pepper and onion???????? #tortillawraphack #tortillatrend #tortillawrap

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Wrap hack

Niet zozeer een recept maar meer een manier van beleggen, dat is de zogenaamde wrap hack. Knip een tortilla tot de helft in en beleg ieder kwart met wat anders. Vervolgens klap je elk kwart over elkaar en grill je de wrap. Handig! In de video hierboven zie je hoe makkelijk het is.

Crompouce

Je moet haast van een ander planeet zijn gekomen wil je deze trend gemist hebben. De crompouce is daarmee wel hét bewijs van de macht en invloed die TikTok heeft. Alle bakkers en supermarkten doken erbovenop! Heb jij er al eentje geproefd of gemaakt?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*