Home » High tea in hotel Des Indes Den Haag
High tea in hotel Des Indes

High tea in hotel Des Indes Den Haag

Het stond op mijn ‘fifty before fifty’ lijst: de 50 dingen die ik wil doen voor ik vijftig word. Een keertje een high tea in hotel Des Indes doen. Want: bekend om z’n kwaliteit. En het is natuurlijk een prachtig hotel op een net zo prachtige plek in Den Haag: de Lange Voorhout.

High tea in hotel Des Indes

Sneeuwklokjes

Op een mooie vrijdag in maart wandelden mijn moeder en ik gezellig richting het hotel. Op het gras voor de entree stond een zee aan witte sneeuwklokjes, een prachtig gezicht! Mijn vader was een weekend op stap (vogelen) en ik had mijn moeder uitgenodigd voor de high tea. Bij de draaideur stond een portier in keurig kostuum, die de deur een dusdanig zetje gaf dat je – zonder zelf te hoeven duwen – naar binnen kon. De schitterende entree binnen.

High tea in hotel Des Indes
La mama!

High tea

Een high tea in hotel Des Indes bestaat uit vier gangen. Drie hartige en een zoete. We hadden ons voorbereid, we hadden immers niet geluncht. En dus hadden we bij aanvang om 14.00 uur best trek. Kom maar door met die eerste gang! Bij iedere gang werd een andere – passende -thee geserveerd.

High tea in hotel Des Indes

Eerste gang

De eerste gang bestond uit drie gerechtjes: een ijshoorntje met een mousse van knolselderij, een gelei van garnalen met schuim van bloemkool en een brioche met brie en truffelcrème. Erbij dronken we een zachte groene thee. Heerlijke luchtige en lichte gerechtjes, begeleid door een al even lichte thee. Perfection!

High tea in hotel Des Indes

Tweede gang

Bij de tweede gang werden de smaken steviger: een kleine bagel met roomkaas en zalm, een salade van kool en wortel en een sandwich met chorizo en olijvenspread. Er bij ook een thee met meer smaak, een heerlijke frisse verveine thee.

High tea in hotel Des Indes

Derde gang

De thee die voor de derde gang werd geschonken beloofde een stevig vervolg: de smoking lapsang is met recht een bijzondere thee te noemen. Rokerig en zwaar, maar perfect gekozen als begeleiding voor de gerechten van de derde gang. Een spinazie soep met crumble van ei, malse entrecote met een aardappelkroketje en zuurvlees. Wederom voortreffelijk!

Ik begon me alleen wel zorgen te maken of er nog ruimte was voor de vierde gang….

High tea in hotel Des Indes

Vierde gang

En mijn zorg was terecht, want de vierde – zoete – gang bleek een etagère vol met zoetigheden. Een mousse van koffie, gebakjes met o.a. sacher en kersencrème, macarons, scones, krentenbrood, opgeklopte mascarpone en huisgemaakte jam.

Wat een heerlijkheden. Maar wat zaten we al vol. We hebben hier en daar een hapje van genomen maar helaas niet alles opgegeten. Evengoed een heerlijke afsluiter van de high-tea. De thee die erbij werd geserveerd – de Des Indes melange uit drie landen met o.a. rozenblaadjes – was mijn favoriet!

Het personeel was ook ontzettend vriendelijk, altijd een groot pluspunt!

hotel des indes

High tea in hotel Des Indes

Toegeven, een bedrag van € 39,00 per persoon is veel geld. Maar als je bekijkt wat je er voor krijgt (bijna een uitgebreide lunch van 4-gangen) en de omgeving waarin de high tea geserveerd wordt, dan vind ik het de prijs zeker waard. Voor een bijzondere gelegenheid, of als je je moeder of vriendin een keer echt wilt verrassen en verwennen. Of als je bijna 50 wordt bijvoorbeeld….

De high tea is te boeken van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 15.30 uur en kost dan € 39,00 p.p. Op zaterdag en zondag kost de high tea € 41,00. Er is in het weekend ook live muziek.

Zelf een high tea organiseren. Ik geef je in deze blog heel veel recepten, tips en ideeën! Of wat dacht je van een kerst high tea?

Ook leuk!

Blond kaartplateau
Glazen kom
Sapkan met kraan
Gusto etagere
Blond etagere
Blond kaartplateau
Glazen kom
Sapkan met kraan
Gusto etagere
Blond etagere
Blond kaartplateau
Glazen kom
Sapkan met kraan
Gusto etagere
Blond etagere

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

12 Comments

 1. Karin van Dam

  Wat zal dat lekker geweest zijn maar wel behoorlijk prijzig

 2. Wat een leuk stukje Anne Marie, en ik beleef het weer als ik het lees.
  Het was steeds een verrassing wat de volgende gang was.
  De entourage van het hotel en de rust daar was mede ook heel fijn.
  Voor herhaling vatbaar???? Liefs mama?☕️?

 3. Geweldig, dat lijkt me ook heel leuk om te doen! Wat een mooie aankleding en prachtige gerechten. En dat je bij elke gang een bijpassende thee krijgt, lijkt me ook bijzonder. Ik ga dit zeker onthouden!

  Josephine recently posted….13 mooie tentoonstellingen in de lente van 2018
  https://www.myinnervictorian.nl/13-mooie-tentoonstellingen-2018/

 4. he dat ken ik wel daarzo!! ik heb daar eens een zakelijke meeting gehad. het ziet er lekker en goed uit maar ik vind het ook wel aan de prijzige kant maar ik zal het wel een keer willen gaan doen

 5. Oh wat heerlijk! Ik ga weleens met vriendinnen high tea en. Zo heerlijk!

 6. Het lijkt me dan ook een mooie omgeving om daar van een lekkere high tea te genieten. Kreeg je uit eindelijk wel alles op.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*