Home » Wildplukken met Celestial Seasonings

Wildplukken met Celestial Seasonings

Onlangs was ik door Celestial Seasonings uitgenodigd voor een wildplukwandeling ter introductie van de vier nieuwe biologische organics theesmaken. Een wildplukwandeling stond al heel lang op mijn bucketlist, dus ik wist niet hoe snel ik ja moest zeggen! Op een prachtige warme zomerdag meldde ik mij bij Restaurant As in Amsterdam.

Wildplukken met Celestial Seasonings

Casa Floresta

De wildplukwandeling werd gegeven door Edwin Florès van Casa Foresta. Edwin plukt wild voor diverse restaurants in Amsterdam en is naast wildplukker ook imker, worstenmaker, paddenstoelenzoeker en auteur van diverse wildpluk boeken. Doe mij ook zo’n man! Hij nam ons deze middag mee naar het Amsterdamse Beatrixpark, een schitterend gelegen stadspark in Oud-Zuid.

wildplukken met celestial seasonings

Van watermunt tot lievevrouwebedstro

Wat groeit er veel in het wild wat je kunt eten! Ieder seizoen kent weer haar eigen ‘oogst’. Van daslook en speenkruid in het voorjaar tot vlierbloesem en bessen in de zomer. En in de winter pluk je paddenstoelen, hazelnoten en kastanjes. In het park zagen we o.a. lievevrouwe bedstro, watermunt, kaasjeskruid en wilgenroos. Wist je dat je de bessen van de gele kornoelje kunt pekelen en ze dan smaken naar olijven?

wildplukken met celestial seasonings

Koken met thee van Celestial Seasonings

De ontdekking van de eetbare natuur werd voortgezet in restaurant As. Daar werden we verwend met diverse gerechtjes waarin de Celestial Seasonings Organics thee als smaakmakers waren verwerkt.

Zoals de langoustines met wilde uien, eetbare bloemen en een tomatensaus, op smaak gebracht met thee met kaneel en kardemom. En het lamsvlees met lamsoor en jus van gember en kurkuma thee.

wildplukken met celestial seasonings

Bij het eten dronken we ook de vier biologische theesoorten van Celestial Seasonings. Mijn favorieten zijn de Matcha Green en de Chamomille & Lavender.

wildplukken met celestial seasonings

Celestial Seasonings

Er zijn vier nieuwe biologische theeën van Celestial Seasonings verkrijgbaar: Chamomile & Lavender, Ginger & Turmeric, Cinnamom & Cardamom en Matcha Green. De theeën van Celestial Seasonings zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

wildplukken met celestial seasonings

Meer interesse in wildplukken? Kijk op de site van Casa Foresta of koop een van de boeken van Edwin!

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

5 Comments

  1. Toevallig heb ik van het weekend met mijn beste vriendin theetjes van Celestial Seasonings geshopt en ze heeft o.a. gekocht: kamille lavendel. Ik ben benieuwd. Snel maar eens een kopje thee bij haar gaan drinken 🙂

  2. Het ziet er zo leuk uit. Ik baalde echt dat ik geen vrij kon krijgen. Wildplukken staat nog steeds hoog op het lijstje hier!

  3. Diana van Ewijk

    Ontzettend leuk! Ik ben al 20 jaar fan van Celestial Seasoning (met name van hun SleepyTime-thee, die op de kunstacademie een life saver was :-)). Wildplukken – dat doe ik pas sinds kort, dus wat mij betreft een prachtige combi. Dank!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*